Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Kayseri, Türkiye'nin Yeni Merkezi Olacak'

Kocasinan Belediye Baskani ve Baskan Adayi Ahmet Çolakbayrakdar’in vizyon projelerinden biri olan ve Kayseri’nin denizi olarak adlandirilan Yamula Barajina kazandirdigi kano ve yelken tesisinde geri sayim basladi. Anadolu’nun ortasinda bir sehirden su sporlarinin her çesidinin yapilacagi muhtesem bir merkez yaptiklarini belirten Baskan Çolakbayrakdar, Kayseri, tesis sayesinde su sporlarinin merkezi olacagini söyledi.

Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Kayseri, Türkiye'nin Yeni Merkezi Olacak'
Doga yürüyüsü, tekne turu, bungalov evler ve piknik alanlariyla vatandaslarin akinina ugrayan Kusçu Marina, yapilan hizmetlerle turizmin cennetlerinden biri olmaya emin adimlarla ilerliyor. Son olarak Yamula Barajina kano ve yelken sporlari için tesis kazandiran Baskan Çolakbayrakdar, yapilan yatirimlar sayesinde Kayserililerin essiz manzarayi keyifle seyrettigi Kusçu’ya ayri bir güzellik kattiklarini vurguladi.

“Ulusal ve uluslararasi organizasyonlara ev sahipligi yapacagiz”

Ulusal ve uluslararasi dev organizasyonlara ev sahipligi yapacaklarinin altini çizen Baskan Çolakbayrakdar, “Öncelikle Yamula Baraji’nin bugünlere gelmesinde emekleri olan herkese tesekkür ediyorum. Özellikle rutin belediye hizmetlerinin yani sira sosyal ve kültürel belediyecilik anlayisina yenilikler kazandiriyoruz. Vatandaslarimizi günün yorgunlugundan kurtarabilmek için sosyal mekanlar yapiyoruz. Bunlardan birisi ise Kusçu Bölgesidir. Maviyle yesilin bir arada oldugu Kusçu’nun sehrin sosyal yasantisini renklendirmesini ve hobi mekani olmasini saglamak için yogun gayret gösteriyoruz. Bu çerçevede Kusçu’ya, Tatil köyü kurduk ve piknik alanlari gibi degisik sosyal mekanlar ve imkanlar olusturduk. Vatandaslar, burada teknede gezinti yapip, havuzda yüzüp, daha sonra seyir terasinda essiz manzara esliginde yemek yeme imkani bulabiliyor. Motor tutkunlari, bisiklet severler ve olta balikçilari için özel çalismalar yapiyoruz. Son olarak Kusçu bölgesinde yaptigimiz su sporlari merkezimizin açilisina geri sayim basladi.

Yamula Baraji’mizin hemen yani basinda bulunan tesisle gençlerimizin ve su sporlara ilgi duyan vatandaslarimizin yelken, kano ve kürek gibi sporlarla bulusturacagiz. Kayseri’de ilk defa yapilan Türkiye Su Jeti ve Flyboard Sampiyonasi’na ev sahipligi yapmistik ve yine ulusal ve uluslararasi dev organizasyonlara ev sahipligi yapacagiz. Bundan sonra böyle bir merkezle çok fazla organizasyonu Kusçu’da yapmis olacagiz” ifadelerini kullandi.

Baskan Çolakbayrakdar, su sporlari merkeziyle Türkiye’ye sampiyon sporcular yetistireceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA