Antalya DOB, Çanakkale Sehitleri'ni Andi

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yil dönümünde, Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), ’Çanakkale Sehitlerini Anma’ konseri düzenledi.

Antalya DOB, Çanakkale Sehitleri'ni Andi
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve binlerce askerin sehit olma pahasina kendini düsünmeden cepheye atildigi, istila altindaki Anadolu topragini karis karis korudugu Çanakkale Zaferi, 109. yil dönümünde “Çanakkale Sehitlerini Anma Konseri” ile anildi. Antalya DOB sanatçilarinin seslendirdigi türküler dinleyenleri duygulandirdi.

Konserde Ahmet Adnan Saygun’un besteledigi ‘Bozlak’ ve ‘Yunus Emre Oratoryosu - Dertli Dolap ve No.13’ eserleri, düzenlemesi Onur Altiparmak’a ait ‘Ah Bir Ates Ver, Manastir’in Ortasinda, Sari Gelin, Ayrilik, Bülbülüm Altin Kafeste, Çalin Davullari’, düzenlemesi Ahmet Sait Karabulut’a ait ‘Drama Köprüsü ve Çanakkale Türküsü’, düzenlemesi Sayram Akdil’e ait ‘Efem’ anonim türküleri ve ‘Magusa Limani, Çökertme ve Yemen’ türküleri seslendirildi.

’Çanakkale Sehitlerini Anma Konseri’nde, Antalya Opera ve Balesi sanatçilari; Soprano Semiha D. Boran ve Sema Çavusoglu, Mezzo Soprano Tugçe Oguzülgen, Tenor Erdi C. Aybas ve Devrim Demirel, Bariton Ümit B. Tekinay ve Bas Safak Güç solist olarak yer aldi.

Antalya Devlet Opera ve Balesi Koro Sefi Mahir Seyrek’in koro sanatçilarini yönettigi konserde, Demet Emen (Keman), Dilan Oguz (Flüt), M. Dogus Ünver (Bendir), Onur Altiparmak (Piyanist), A. Sait Karabulut (Piyanist) ve Halis Isik (Baglama) sanatçilara eslik etti.
Kaynak: İHA