ABD'deki San Francisco Uluslararasi Havalimani'nda Gazze Protestosu

Gazze’de ateskes talep eden ve ABD’nin Israil’e yönelik askeri yardimlarina son vermesini isteyen yüzlerce savas karsiti, San Francisco Uluslararasi Havaalani’nda protesto gösterisi düzenledi. Dis hatlar terminali girisini geçici olarak kapatan grup, yetkilileri baris için harekete geçmeye çagirdi.

ABD'deki San Francisco Uluslararasi Havalimani'nda Gazze Protestosu
Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilari devam ederken, Gazze’de ateskes talep eden ve ABD’nin Israil’e yönelik askeri yardimlarina son vermesini isteyen bir grup San Francisco Uluslararasi Havaalani’nda protesto gösterisi düzenledi.

Dis hatlar terminali girisini geçici olarak kapatan yaklasik 300 kisilik grup “Simdi kalici ateskes”, “Gazze için dünyayi durdurun” ve “Israil’i silahlandirmayi durdurun” pankartlariyla baris çagrisinda bulundu. Ismi açiklanmayan bir gösterici, grup adina yaptigi açiklamada, “Biz burada olmak istemiyoruz. Ancak burada olmak zorundayiz. Çünkü gönderdigimiz dilekçelerin, gönderdigimiz e-postalarin, kongre üyeleriyle yaptigimiz toplantilarin, ateskes isteyen milyonlarin sesini duymasi için hükümetimize yalvararak sokaklarda yürüdügümüz günlerin sayisini unuttuk” ifadelerini kullandi. Gösteri nedeniyle havaalaninin kapatilmadigi, ancak yolcularin farkli giris kapilarina yönlendirildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA