Osmaniye'de Firtina Ahirin Çatisini Uçurdu

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde etkili olan firtina nedeniyle bir ahirin çatisi uçtu, agaçlarin dallari kirildi.

Osmaniye'de Firtina Ahirin Çatisini Uçurdu
Düziçi ilçesi, Karacaoglan Mahallesi’nde geçtigimiz gün aksam saatlerinde etkili olan firtinayla firtinada bir ahirin çatisi uçtu, bir çok ev hasar aldi. Mehmet Çot’a ait evin bahçesinde bulunan ahirin çatisi uçarak bahçeye savruldu. Firtina sirasinda bahçede odun toplayan Selver Çot ve Ayse Çot kopan çati parçalarindan hafif yaralanirken firtina aninda neler yasadiklarini anlatti.

Firtina anindan çatidan kopan parçalarla hafif yaralanan Ayse Çot,’’Bir gürültü geldi daglar dünyalar kepiyor gibi baktim gelinim içerde kapiya çikarken çinko kafasina sarildi. Iyi ki geline bir sey olmadi ben de az ilerde ayakta duruyordum bana da su çinko parçasi geldi degdi. Kollarim ve bacaklarim yaralandi firtina önüne her seyi katip ileri dogru sürükledi. Bir gürültü çikardi ki hiç anlatamam sanirsin uçak kondu. Karsida bulunan evde fazla bir sey yok ama camlari kirilmis" dedi.



"Saniyelerle kurtuldum rüzgar beni firlatmasa çinkonun altinda kalmistim

Çatinin altinda kalmaktan son anda kurtuldugunu söyleyen Selver Çot, ’’Aksam üzeri ben kömür aliyordum birden bir ugultu ile rüzgar, firtina ve çinkolar beni havaya firlatti. Kayinvalidemde disardaydi anne sen oradan çikma dedim onun üstüne çinko düstü beni oradan ora atti. Evin kösesine zor vardim her seyi parçaladi. Öyle bir felaketti ki sanki deprem oluyor gibi bir sesti sakir sakir geldi. Evdeki her seyi firlatti komsularin evlerinde var ufak tefek zararlar. Bir dakikadan fazla sürdü ama unutamiyorum acayip bir seydi. Rüzgar beni firlatmasa saniyeler önce üstüme düsüyordu beni firlatmasa çinkonun altindan kaliyordum" dedi.

Firtina aninda neye ugradiklarina sasirdigini söyleyen Mehmet Çot,’’Mallari yemlemeye indim asagiya koyunlara dali attim hanim yanimda bir çatirti koptu, biz dedik herhalde biri çinko sürüklüyor. Firtina çinkoyu sürüklüyormus oradan kendimizi içeri zor attik. Tam atarken bir baktim yengem ahirin önünde çinko havada döndü neye ugradigimizi sasirdik. Babaannemin kolunu falan yaralamis" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA