Gegrer'deki Dogal Nergis Tarlasina Ziyaretçi Akini

Adiyaman’in Gerger ilçesindeki vatandaslar, 20 dönümlük alanda olusan dogal nergis tarlasinin hem koruma altina alinmasini hem de dogal SIT alani olarak tescillenmesini talep ediyor.

Gegrer'deki Dogal Nergis Tarlasina Ziyaretçi Akini
Adiyaman’in Gerger ilçesi Üçkaya Köyü kirsalinda yetisen ve ilgi odagi olan dogal nergisler, her yil yerli turistlerin akinina ugruyor. Nergislerin essiz güzelligi ve kokusu, her yil sadece 2 ay boyunca ortaya çikan doga harikalari arasinda öne çikiyor. Bu kisa dönemde, sari ve beyaz renkleriyle cosan nergis tarlalari, çevredeki sehirlerden ve bölgedeki farkli illerden gelen dogaseverleri cezbetmeye devam ediyor.

Doga tutkunlari, nergis bahçelerinde adeta bir kartpostallik manzarayla karsilasmanin keyfini sürerken, bu özel dönemi ölümsüzlestirmek adina bolca fotograf çekiyor ve bazilari da hatira olarak nergis topluyor.

Nergislerin koruma altina alinmasi talebi

Bölge halki ise nergislerin dogal yasam alanlarinin ve güzelliklerinin korunmasi adina bazi önlemler alinmasini istiyor. Doga harikasini tehdit eden olumsuzluklara karsi yöre halki, 20 dönümlük alanda yetisen dogal nergis çiçegi tarlasinin dogal sit alani olarak tescillenmesini talep ediyor. Bu tescil, nergislerin özel bir koruma altina alinmasini saglayarak, bölgenin dogal zenginliklerini gelecek nesillere aktarmanin yani sira, çevre dostu turizmi tesvik etmeyi amaçliyor.
Kaynak: İHA