Erzurum Müftülügünden Gençlik Hizmetleri Egitimi

Erzurum Il Müftülügü tarafindan gençlere yönelik egitsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin gençlik koordinatörleri, manevi danisman ve izci liderleri rehberliginde yürütülmesi nedeniyle gençlik hizmetlerinde etkinlik ve verimliligi artirmak amaciyla "Gençlik Hizmetleri Egitimi" düzenlendi.

Erzurum Müftülügünden Gençlik Hizmetleri Egitimi
Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek Ihtisas Merkezi Müdürlügü Konferans Salonunda düzenlenen egitimin açilis konusmasini gerçeklestiren Il Müftü Yardimcisi Müseffa Akbulut, "Bizler gençlerimize dinimizi, milli ve manevi degerlerimizi davranislarimizla anlatmak zorundayiz. Yarinlarimizin umudu olan gençlerimizin yüce dinimiz Islam’a bakisinin, bizim onlara karsi olan davranislarimizla sekillenecegini unutmamali ve bu bilinçle hareket etmeliyiz. Gençlerimizin gönüllerine girmeli, yanlarinda oldugumuzu onlara hissettirmeliyiz. Bu vesileyle egitimimizin hayirlara vesile olmasini diliyorum." dedi.

Iki gün süren egitimde Il Müftü Yardimcisi Sebahattin Erdogan "Diyanet Gençlik hizmet mekanlarinda yürütülen Manevi Danismanlik ve Rehberlik Hizmeti ve Faaliyet Alanlari", Il Uzman Vaizi Talip Içöz "Gençlerin Sik Sordugu Sorular ve Güncel Meseleler", Il Müftülügü Diyanet Haber ve Sosyal Medya Koordinatörü Haluk Cansever "Dijital Medya Okuryazarligi ve Gençlik Hizmetlerinde Sosyal Medya Etkisi", GSB Il Müdürlügü Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok "Yurt ve Gençlik Merkezlerinde Manevi Danismanlik, Ögrenci Profili, Yurt ve GSB Gençlik Merkezi Isleyis Modeli, Ögrencilerle Iliskiler, Sinirlar ve Sorumluluklar", Iletisim Fakültesi, Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Irfan Hidiroglu "Gençlerle Etkili Iletisim Teknikleri ve Liderlik Becerileri", Il Müftülügü Gençlik Koordinatörü Ahmet Gürler "Diyanet Gençlik Hizmetleri", Psikolojik Danisman ve Manevi Rehber Muhammet Gürgen "Manevi Danismanlik ve Rehberlik Hizmetlerinde Etkili Sunum Teknikleri, Firsat Egitimleri", Il Müftülügü Izci Lideri Fatma Bekmez "Gençlere Yönelik Hizmetlerde Oyun ve Drama Örnekleri" ve Manevi Danisman Abdulnasir Kimisoglu ile Il Müftülügü Kadin Gençlik Koordinatörü Zeynep Keles "Tebrübe Paylasimi" konulu sunum yapti.
Kaynak: İHA