BTÜ Ve BUÜ Sehir Için Üretecek

Bir ilki gerçeklestirerek ortak senato toplantisinda bulusan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) sehir için üretecek. Toplantida ortak proje kararlari alinirken, iki üniversite is birliginde, Ar-Ge günleri ve ortak sorun çözme pazari da düzenlenecek.

BTÜ Ve BUÜ Sehir Için Üretecek
BTÜ Mimar Sinan Yerleskesi Turkuaz Salon’da düzenlenen BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çaglar ve BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz baskanligindaki Senato Toplantisina, BTÜ ve BUÜ dekanlari ve enstitü müdürleri katildi.

Toplantida konusan BTÜ Rektörü Naci Çaglar, BUÜ ile daha önce patent devri, Filistin ve sehitlere saygi yürüyüsü gibi ortak çalismalarda bir araya geldiklerini söyledi.

Düzenlenen ortak senato toplantisi ile bu is birliginin daha da güçlendigini dile getiren Çaglar, “BUÜ köklü ve güçlü bir üniversite. BTÜ de genç, dinamik, güçlü ve iddiasi olan bir üniversite. Bu nedenle iki üniversitenin is birligi içerisinde olmasi çok önemli. Daha önce pek çok ortak çalismada bir araya gelmistik. Simdi de ortaklasa TÜBITAK 1004 Mükemmeliyet Merkezi sürecimiz basliyor. Bu gibi çalismalarin üniversitelerimize, sehrimize ve ülkemize büyük katkilar saglayacagini düsünüyorum” dedi.

“Is birliginin artirilmasi sart”

Iki üniversite arasindaki iliskilerin artik daha güçlü oldugunu ve bu is birliginin artarak devam edecegini vurgulayan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, “Her iki üniversitenin güçlü oldugu ortak alanlari mevcut. Hem bu güçlü alanlarin gelistirilmesi hem de yeni projelerde bulusmamiz için güç birligi sart. Iki üniversite olarak ayni sanayide, ayni teknolojideyiz. Bu nedenle is birliginin yogun yasanmasi gerekiyor” diye konustu.

Bursa için projeler üretilecek

Toplantida her iki üniversitenin çalismalari degerlendirilirken, fakülteler ve bölümler arasi yapilabilecek is birligi alanlari da görüsüldü. Süreci devam eden ve yapilabilecek yeni ortak projelerin ele alindigi toplantida, TÜBITAK 1004 Mükemmeliyet Merkezi ile ulusal ve uluslararasi projeler masaya yatirildi. Toplantida; her iki üniversitenin bilimsel dergilerinde yayin ve hakemlik konularinda is birligi, doktora tez izleme komisyonlarinda ortaklik, Ar-Ge günleri ve sorun çözme pazari düzenlenmesi, lisansüstü çalistayi yapilmasi, sehir için katki verilecek noktalarin belirlenmesi kararlari alindi.
Kaynak: İHA