Abdullah Özkiris Açiklamasi 'Erkilet Bölgesine OSB Kuracagiz, 100 Bin Istihdam Olusacak'

Yeniden Refah Partisi (YRP) Kayseri Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Abdullah Özkiris, gerçeklestirecegi projeler hakkinda bilgiler verdi. Özkiris; göreve geldiklerinde 7’den 70’e tüm insanlara dokunmaya çalisacaklarini söyledi.

Abdullah Özkiris Açiklamasi 'Erkilet Bölgesine OSB Kuracagiz, 100 Bin Istihdam Olusacak'
YRP Kayseri Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Prof. Dr. Abdullah Ozkiris; özellikle dar gelirli vatandaslari rahatlatmaya yönelik çalismalar yapacaklarini söyledi.

Göreve geldiklerinde kresler kurarak çalisan anneye destek vereceklerini kaydeden Özkiris; "Bütün insanlara dokunmaya çalisacagiz. Dar gelirli vatandaslarimiza her dogan bir bebek için cumhuriyet altini hediye edecegiz. Yeni dogan bebeklerin 1 yillik bebek bezleri ve mamalarini belediye olarak karsilayacagiz. Bebekler 3 yasina geldi, maalesef hepsi ya anneanneye ya babaanneye birakiliyor. Çalisan annelerin bebek 2 yasina gelinceye kadar ücretsiz izin almalarini temin edecegiz ve maddi destek verecegiz. 3-6 yas araliginda Refah Kresleri kuracagiz. Çocuklarin hem bedeni, hem ruhi hem de ahlaki gelisimleri için gereken bütün önlemleri alacagiz. Kreslerde hem tarihimizi, hem kültürel degerlerimizi hem de ahlaki degerlerimizi ögretecegiz. En kaliteli ögretmenlerimizi getirecegiz, bu nesli kaybetmememiz lazim" dedi.



"Takdir alan ögrenciye ulasim bedava, ögretmene yüzde 50 indirim"

Derslerinde basari gösteren ögrencileri ulasimda ödüllendireceklerini, ögretmenlere de yüzde 50 destek saglayacaklarini ifade eden Özkiris; "Gençlerimiz için spor merkezleri kuracagiz. Burada hali saha olacak, bilardo olacak, masa tenisi olacak, halteri olacak. Hatta önderlik edebilecek ögretmenlerimizi de oraya yerlestirerek onlara psikolojik danismanlik yapacak. Çocuklarimiza gençlik merkezlerinde sahip çikacagiz. Basarili ögrencilerimizin otobüs biletleri bedava olacak. Takdir, Tesekkür Belgesi alan çocugu ödüllendirecegiz. Ögretmenlerimizin biletlerine yüzde 50 indirim yapacagiz. Çünkü ögretmenin kafasi rahat olmadigi zaman ögrencileriyle ilgilenmesi mümkün olmaz" ifadelerini kullandi.

"Erkilet bölgesine OSB kuracagiz, 100 bin istihdam olusacak"

Belediye çalisanlari arasinda ücret esitligi saglayacaklarini da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Abdullah Özkiris ayrica projeleri arasinda Erkilet bölgesine OSB kurmak oldugunu da aktardi. Özkiris konusmasini söyle sürdürdü; "Kent lokantalarini kuracagiz. Emekliler için sosyal tesis yapacagiz. Belediye çalisanlarda iki grup var, biri kadrolu olanlar digeri taseronlar. Kadrolu olanlarin maaslari iyi ama enflasyonun altinda. Taseron olarak kisi ayni isi yaptigi insanla hak ettigi ayni ücreti verecegiz. Is alaninda da barisi saglamamiz gerekiyor. Ayrica diger projemiz olarak yeni bir organize sanayi bölgesi kuracagiz. Bunun da yerini insallah Erkilet bölgesi olarak düsünüyoruz. Yaklasik 100 bin kisilik istihdam olusturacak bir organize sanayi bölgesi kuracagiz. Insanlar kira ödermis gibi ödeyerek mal sahibi olacak."
Kaynak: İHA