Murat Kurum Açiklamasi 'Esenyurt Örnek Ve Çinar Mahallelerimizde Tapu Sorununu 1 Nisan'da Çözüyoruz'

Esenyurt’ta vatandaslara seslenen AK Parti IBB Adayi Murat Kurum, Istanbullularin 5 yildir beceriksiz, liyakatsiz yönetimin elinde çile çektigini söyledi. Kurum, "Esenyurt’un en büyük sorununu kökten çözüyoruz. Örnek ve Çinar mahallelerimizde tapu sorununu 1 Nisan’dan itibaren çözüyor, sizleri tapulariniza kavusturuyoruz. Esenyurt’umuzun en büyük problemlerinden biri olan otopark sorununu da çözüyoruz" dedi.

Murat Kurum Açiklamasi 'Esenyurt Örnek Ve Çinar Mahallelerimizde Tapu Sorununu 1 Nisan'da Çözüyoruz'
Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum Esenyurt’ta vatandaslara seslendi. Türkiye’nin 81 ilinde eser ürettiklerini, milletin hizmetkari olduklarini söyleyerek konusmasina baslayan Kurum, "Bakanligim döneminde Diyarbakir’dan Van’a, Erzurum’dan Ardahan’a, Mardin’den Igdir’a, Kars’tan Tokat’a, Ordu’dan Samsun’a, Mus’tan Sivas’a, Malatya’dan Sinop’a kadar yüzlerce eseri siz degerli hemsehrilerimizin emrine sunduk. Istanbul’umuza, Istanbullulara eserler kazandirdik, bugün de dev bir eser kazandiriyoruz. Sayin Cumhurbaskanimizin tesrifleriyle Bakirköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bagcilar Kirazli Metro Hattimizin açilisini gerçeklestiriyoruz. Bu hattimizla, vatandaslarimiz trafik çilesinden kurtularak Kayasehir’den Bakirköy Sahil’e 39 dakikada, Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’nden Incirli’ye 31 dakikada, Kayasehir’den Kirazli’ya 27 dakikada, Metrokent’ten-Özgürlük Meydani’na sadece 30 dakikada gidecek" dedi.



"Istanbullular 5 yildir bu beceriksiz, liyakatsiz yönetimin elinde çile çekiyor"

Mevcut IBB yönetimini elestiren Kurum, "Maalesef Istanbul’umuz, Istanbullular 5 yildir bu beceriksiz, liyakatsiz yönetimin elinde çile çekiyor. Mevcut CHP’li IBB yönetiminden en ufak bir proje gördünüz mü? Esenyurt’un bu kadar problemi varken en ufak bir yatirim yaptiklarini gördünüz mü? Bes yildir Esenyurt’umuzu CHP’li belediye yönetmedi mi? IBB CHP’nin yönetiminde degil miydi? Su Esenyurt’umuza neden bir yatirim yapmadilar. Tapu sorununu neden çözmediler? Kentsel dönüsümü neden baslatmadilar? Iste, bu sehrin, Esenyurt’umuzun en önemli sorunlarinin basinda ulasim problemi geliyor’’ seklinde konustu.



"Yalanci Baskan emek hirsizligi yapiyor. Proje hirsizligi yapiyor. Icraat hirsizligi yapiyor"

Son 5 yilda tek bir metro ihalesi yapilmadigina vurgu yapan Kurum, "Tas üstüne tas koymadilar. Temelini attigimiz metro hatlarina hafriyat döktüler. Baslattigimiz metrolari dahi bitiremediler. Bunlar yetmezmis gibi bir de bu ‘Yalanci Baskan’ çikip ne yapiyor? Rahmetli Kadir agabey döneminde temelleri atilan metro projelerinin temelini ben attim diye yalan söylüyor. Emek hirsizligi yapiyor. Proje hirsizligi yapiyor. Icraat hirsizligi yapiyor. Su 3 günlük dünyada yalan söylemedikleri tek bir gün dahi yok. Her güne bir yalan sigdiriyorlar. Açtim dedigi 47 kilometrelik metro hattinin sadece ve sadece 8 kilometresi bu yalanci baskanin döneminde yapilmistir. Biz gittigimiz her yerde bunu anlattikça, metro konusunda elleri ayaklarina dolasti. Öyle korkmuslar ki; 4 yil önce hafriyat döktükleri Sancaktepe-Yenidogan metrosunun temelini hemen apar topar, yarim yamalak atmaya karar vermisler. Ama ne zaman? 4 yil geçtikten sonra, Istanbullulari 4 yil metrosuz biraktiktan sonra. Ne için? Seçim için, koltuk için, göz boyamak için. 4 yildir aklin neredeydi? Peki, bu millet buna kanar mi? Kanmaz! Millet sandiga gelecek, 4 yilin hesabini sana teker teker soracak" dedi.

Ulasimda yapacaklari projelere deginen Murat Kurum, yeni metro hatlariyla birlikte 2 yakaya yapacaklari tünellerle, kavsaklarla, otoparklarla, yeni otobüs ve metrobüs filolariyla Istanbul’u ve Istanbullulari hem yalanlardan hem de trafik çilesinden kurtaracaklarina dikkat çekti.

"Bunlar Istanbul’a tek bir çivi çakmadi"

1 Nisan’dan sonra trafik çilesini bitirecekleri gibi kentsel dönüsümü de tamamlayacaklarini ifade eden Kurum, "Istanbullu kardeslerimiz 5 yildir kentsel dönüsümden sikayetçi. IBB eliyle yapilmasi gereken kentsel dönüsüm ne yazik ki yapilmadi. Bugün Istanbullu kardeslerimiz riskli ve güvensiz evlerde can korkusuyla yasiyor. Güya 100 bin konut yapacaklardi? 5 bin bile yapamadilar. Bunlar Istanbul’a tek bir çivi çakmadi. Hemsehrilerimizin cani bunlarin umurunda degil. Bu yalanci ve tembel baskan kar yagdi Istanbul’dan kaçti, sel oldu Istanbul’dan kaçti. Kaçti da kaçti. Sürekli Istanbul disi gündemlerle mesgul. Nerede kendi menfaatini görse hemen oraya çadir kuruyor. Israfi bitirdik deyip Esenyurt’un parasini çarçur ediyor. Israfi bitirdik deyip tabelalara 350 milyon lira para harciyor. Iki günlük konsere 550 milyon lira para harcadilar. Sen Esenyurt’un parasini konsere harcarsan, Esenyurt’un metrosunu yapmayip kendi ikbalin için paralari çarçur edersen, Esenyurt’un tapu sorununu çözmeyip CHP’yi dizayn etmeye kalkarsan Esenyurt bunun hesabini 31 Mart’ta sorar. Ama Istanbul’a el uzatmayanlara 31 Mart’ta artik dur diyecegiz. Asrin felaketinde biz 11 ilimize gittik. 11 ilimizde, ilçemizde gitmedigimiz yer kalmadi. Ben 81 ile gitmis bir kardesinizim. 550’yi askin ziyaret gerçeklestirdim. O ziyaretlerin bazilari bir ay sürdü. Gittik, milletimizin elini simsiki tuttuk. O eli milletimizin yüzünde mutlulugu görene kadar, milletimiz huzur ve güven içerisinde olana kadar asla birakmadik. Biz bir söz verdik ve tuttuk. Bugün Türkiye’nin neresine giderseniz gidin Murat Kurum söylüyorsa eger, Murat Kurum yapar derler. Biz bu anlayisla çalistik, bu anlayisla çalismaya da devam edecegiz" sözleriyle de Istanbul’a el uzatmayanlara 31 Mart’ta artik dur diyeceklerini dile getirdi.

Bakanligi döneminde yaptigi projelerden bahseden Kurum, "Asrin felaketinde 11 ilde 180 bin konutun temelini biz attik. Elazig depreminin ardindan yaptigimiz konutlarla milletimize huzurlu ve güvenli bir yasami biz sunduk. Iste Elazig’da, Malatya’da yaptigimiz tek bir TOKI konutumuz dahi asrin felaketinde yikilmadi. Manavgat’ta büyük yangin sonrasi 1 yil geçmeden yaptigimiz yeni sicak yuvalari biz teslim ettik. Kastamonu’daki büyük sel felaketi sonrasi Bozkurt’u kisa sürede yeniden biz ayaga kaldirdik. Izmir’de binlerce saglikli konutu vatandaslarimiza biz kazandirdik. Giresun’da sel felaketinin ardindan Dereli’yi adeta yeniden insa ettik. Biz yaptiklarimizla konusuyoruz, yapacaklarimizi anlatiyoruz" dedi.



"Sen bareti görünce tatilde ‘acaba bununla kayilir mi?’ diye üstüne binersin"

"Türkiye’nin en büyük bütçesiyle 5 yilda Istanbul’a sadece 5 bin konut yapan bir Baskanin birakin makamina gitmeyi, sokaga bile çikamamasi lazim" diyen Kurum, "Ama yüzleri kizarmiyor. Sempozyum var, kentsel dönüsüm yok. Reklam var, kentsel dönüsüm yok. Konser var, eglence var, kentsel dönüsüm yok. Ortada deprem gerçegi var baskan yok, plan yok, proje yok, hazirlik yok. Hele hele su aralar ne var biliyor musunuz? ‘Panik var, telas var.’ Orada burada bize laf yetistirmeye çalisiyor. Bu yalanci baskan artik bizim dil sürçmelerimizden medet umuyor. Yok efendim ‘rakibimin dili sürçtü, ayak dedi, baret dedi; söyle oldu, böyle oldu.’ Yahu sen bareti, çizmeyi ne bilirsin? Baret; eser yaparken, yanginda, depremde, selde milletine hizmet ederken takilir. Sen, afet bölgelerine degil de tatil bölgelerine kaçtigin için bilemezsin. Sen bareti sadece poz vermek için kullanirsin. Sen bareti görünce tatilde ‘acaba bununla kayilir mi?’ diye üstüne binersin. Baret senin gibi algicilarin degil; baret, eser yapan adamlarin isidir. Eser, hizmet bizim alanimiz; sen iyisi mi yalanlarina devam et; o eser alanlarina hiç girme" sözleriyle kentsel dönüsüm yerine reklama para ayiran IBB yönetimini elestirdi.

Kurum, "Istanbul’da 1 Nisan’da kentsel dönüsüme basliyoruz. 650 bin konut projemizi gereksiz görenlere ragmen biz Istanbullu hemsehrilerimizi yeni ve güvenli yuvalarina kavusturacagiz. Yaptik, basarili olduk, milletimizin duasini aldik, Allah’in izniyle yine yapacagiz. Bizim 1 Nisan’dan itibaren gecemiz gündüzümüz Istanbul olacak. Istanbullularin cani da mali da bize emanet olacak. Deprem basta olmak üzere Istanbul’umuzu tüm dogal afetlere karsi koruyacagiz. Istanbul’umuzu hep birlikte dirençli hale getirecegiz" diyerek kentsel dönüsüme öncelik vereceklerini söyledi.



"Örnek ve Çinar mahallelerimizde tapu sorununu 1 Nisan’da çözüyoruz"

Esenyurt’un ulasim ve tapu sorununa deginen Kurum, "2 buçuk yil içerisinde Mahmutbey-Esenyurt, Esenyurt-Avcilar metro hatlarini hizlica tamamliyoruz. TÜYAP-Hadimköy Kavsagini yapiyoruz. Böylece o bölgede trafik sorununu ortadan kaldiriyoruz. Haramidere - Akçaburgaz yolunu da yapiyoruz. Esenyurt’un en büyük sorununu kökten çözüyoruz. Örnek ve Çinar mahallelerimizde tapu sorununu 1 Nisan’dan itibaren çözüyor, sizleri tapulariniza kavusturuyoruz. Esenyurt’umuzun en büyük problemlerinden biri olan otopark sorununu da çözüyoruz. Gençlik merkezimizi, e-spor merkezimizi gençlerimizin hizmetine sunacagiz. Esenyurtlu gençlerimiz artik tüm ihtiyaçlarini buralarda karsilayacaklar. Esenyurt’ta kresi olmayacak tek bir mahallemiz bile kalmayacak. 7/24 nöbetçi kreslerimiz sizlere hizmet verecek. Gençlerimiz için Esenyurt’umuza güzel bir kütüphane ile kendi islerini kursunlar diye bir de paylasimli ofisler kazandiracagiz" diyerek Esenyurt ile ilgili projelerini siraladi.

Anne ve babalara müjde veren Kurum, okullarin temizlik ve güvenlik sorunlarini Büyüksehir olarak çözeceklerini söyleyerek konusmasini tamamladi.

Mitingde konusma yapan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Erken Kandemir, "Murat Bey gerek bakanligi döneminde yaptigi hizmetlerle, gerek öncesinde Istanbul’a kazandirdigi hizmetlerle isin ehli, yüregi milletiyle beraber atiyor. Hamit Bey zaten Esenyurt’un evladi. Inaniyorum ki Esenyurt’u Hamit Bey’e, Istanbul’u isin ehli, çaliskan, bu milletin evladi, yüregi sizlerle atan, sizin sofranizda büyümüs, derdinizle dertlenecek, çaliskan baskanima Istanbul’u emanet edeceksiniz. Inaniyorum ki bu aski, bu sevdayi, yüregindeki mücadele azmini, sizin sofraniza oturup sizinle beraber muhabbet edecek, lokmayi bölecek baskanimi Istanbul’u muradina erdirmek suretiyle yakasina rozeti takacaksiniz" dedi.

Murat Kurum’a AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Erkan Kandemir, AK Parti Esenyurt Belediye Baskan adayi Hamit Öncü eslik etti.
Kaynak: İHA