Ulas, ADÜ Ögrencilerine Basari Hikayelerini Anlatti

Aydin’in Nazilli ilçesinde ADÜ Nazilli IIBF ögrencileri, akademik gelisimlerine katki saglamak amaciyla düzenledikleri ‘kariyer günleri’ özel sektör temsilcileri ile bulusma etkinliklerinde Ugur Sirketler Grubu’nun duayen yöneticilerinden Kurumsal Iletisim Direktörü Erdogan Ulas’i konuk etti.

Ulas, ADÜ Ögrencilerine Basari Hikayelerini Anlatti
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi’nde ‘Kariyer Günü’ etkinligi düzenlendi.

Proje kapsaminda dünya devi Ugur Sirketler Grubu’nun duayen yöneticilerinden Kurumsal Iletisim Direktörü Erdogan Ulas’i konuk eden ögrenciler, Ulas’in sunumuyla Ugur Grubu’nun dünya devi olma yolculugunu dinledi.

ADÜ Nazilli IIBF Konferans Salonunda Isletme Toplulugu Danisman Ars. Gör. Dr. Ümit Kacir, Topluluk Baskani Elif Müge Demirci, Baskan Yardimcisi Ayse Gül Argun ve toplugun diger yöneticileri Aleyna Özerinç, Eren Uyar, Fatma Altunisik ve Miray Mürvet Özbay ev sahipliginde düzenlenen etkinlige Aydin Sanayi ve Teknoloji Il Müdür vekili Haci Ibrahim Bugdayci, üniversite yönetimi, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Topluluk, ilk etkinliginde Ugur Sirketler Grubu Kurumsal Iletisim Direktörü Erdogan Ulas’i konuk etti.

“Sabah amatör kalkip aksam profesyonel uyuyorum”

Kendisi ile yasit olan Ugur Sirketler Gurubunun 1954 yilinda Nazilli’de kuruldugunu ifade eden Ulas: “Zor sartlar altinda okudugum üniversiteden 45 yil önce mezun olduktan sonra hayata basladim. 70 yasindayim ve kendimi bildigimden beri her sabah amatör kalkip aksam profesyonel uyuyorum. Ve her sabah ayni sekilde amatör olarak kalkmaya da devam ediyorum. Aldigim ilk ders iletisim ve degisimin önemi. Korkmadan, cesaret ederek, degiserek, geliserek bugünlere geldim. Kariyerimin gelismesinde Ugur benim için bir dönüm noktasidir. 1954 yilinda Nazilli’de dondurma satarak hayatlarini kazanan aile ariza yapan dondurma makinasini tamir ettikten sonra makinanin üretimine baslamalari ile baslayan basari öyküsü Türkiye’de ilk derin dondurucuyu üreten ilk firma, bugün 5 kitada 146 ülkeye ihracat yapan, Türkiye’deki bin ihracatçi içinde 169. sirada, 2 bin 500 çalisan, yüzde 100 yerli sermaye, Aydin ve Ege Bölgesi’nin iklimlendirme ve elektronik alaninda ödüllü ihracat firmasi, ev ve ofis ürünleri ile dünya devi bir firmada çalisan en sansli yöneticilerdenim. Dünyaca ünlü markalarin da uluslararasi tedarikçisiyiz. Ayrica motosiklet sektörünün de önemli firmalarindan olarak 2004 yilindan bu yana satis lideriyiz. Tüm bunlar çok uzak seyler degil. Kendi kendinizi degistirerek bu basariyi yakalayabilirsiniz. Isinizde uzmanlasmak için iletisim ve gelisime açik olun. Dogru iletisim olmadan sosyallesme ve gelisim olmaz. Özgüveninize, özdegerinize sahip çikin. Ben koç’lugu tercih ederek kendimi tanidim. Kendi bünyemizdeki istikrara kavusabilmek, gelecegin lideri olabilmek için kendimize en dogru sorulari soracagiz. Kisisel ve mesleki gelisimi nasil saglamamiz gerekiri önce kendimize koçluk yaparak elde edecegiz. Mutlu olmak için basari gerekiyor. Kendini analiz ettiginde, kendini tanidiginda ne yapabilecegini bilirsin. Eger geçmiste yasadiklarinizi duygularinizdan siyirarak bu yasiniza tecrübe olarak getirirseniz o zaman tecrübeden hisse kaparsiniz. Ama duygularinizdan siyrilamazsaniz travma yasarsiniz. Yasim kaç olursa olsun benim ögrenmeye ihtiyacim var. Onun için ben hergün ögrenciyim ve ögrenmeye ihtiyacim var” dedi.

“Amaç, ögrencilerin is yasami tecrübesini artirmak”

Topluluk Baskani Elif Müge Demirci, etkinlik ile ilgili yaptigi bilgilendirmede: “Covid salgini nedeniyle uzun bir süredir faaliyette bulunmayan Isletme Toplulugunu 2023-2024 egitim-ögretim yili itibariyle tüzügümüzü ve diger kurulus islemlerini tamamlayarak aktif hale getirdik. Devam eden süreçte merkez kampüste stant açarak topluluk tanitimimizi gerçeklestirdik ve rektörlügün ve diger topluluklarin etkinliklerine ögrencilerimizle katildik. Faaliyet planimiz dahilinde Nazilli IIBF ögrencilerinin akademik gelisimlerine katki saglamak amaciyla ‘kariyer günleri’ ismiyle özel sektör temsilcilerini agirlamayi hedefledik. Bu dogrultuda ilk etkinligimizi Ugur Sirketler Grubu Kurumsal Iletisim Direktörü Erdogan Ulas’in konuk oldugu programla gerçeklestirdik. Isletme toplulugu hiçbir maddi çikar olmaksizin tamamen ögrencilerimize ve ilimize fayda saglamak amaciyla ilimizin önde gelen isletme sahipleri ve yöneticilerini agirlamaya devam edecektir. Kariyer günleri kapsaminda fakültemizde isveren ve yöneticileri agirlamayi planlarken, isletme ziyaretleriyle de ögrencilerimizin is yasami tecrübesini artirmayi amaçlamaktayiz” dedi.

Kaynak: İHA