Ögütcü Açiklamasi 'Meslektaslarimiz Ülke Ekonomisinin Gelisimine Önemli Katki Sunuyor'

Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasi (SMMMO) Baskani Dilaver Ögütcü, bin 55 üye sayisi ile bölgenin en büyük odasi olduklarini belirterek, “Meslektaslarimizin yaptiklari görevler, ülke ekonomisinin gelisimine önemli katki sunmaktadir” dedi.

Ögütcü Açiklamasi 'Meslektaslarimiz Ülke Ekonomisinin Gelisimine Önemli Katki Sunuyor'
Baskan Dilaver Ögütcü, serbest muhasebeci mali müsavirlik mesleginin toplumun tüm kesimlerine tanitilmasi, ülke ekonomisine ve is dünyasina sundugu deger ile faydaya iliskin farkindaligin arttirilmasi için 1-7 Mart tarihinin ‘Muhasebe Haftasi’ olarak kutlandigini söyledi.

Ögütcü, Samsun SMMMO olarak her yil Atatürk Aniti’na çelenk sunumu ile baslayan, iliskili kurum ziyaretleri ve ilçe programlari ile devam eden haftaya ‘8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nü de ilave ederek kutlamalari bu tarihte sonlandirdiklarini ifade etti.



“Meslektaslarimizin yaptiklari görevler, ülke ekonomisinin gelisimine önemli katki sunmaktadir”

Samsun SMMMO Baskani Dilaver Ögütcü, Türkiye’de 125 bin 516 serbest muhasebeci mali müsavir ile 5 bin 74 yeminli mali müsavirin TÜRMOB çatisi altinda hizmet vermekte oldugunu, Samsun odasinin ise bin 55 üye ile bölgenin en büyük odasi oldugunu kaydetti.

Ögütcü, “Serbest muhasebeci mali müsavirlik mesleginin, kurumsallasma sürecini tamamlayarak, üreten, canli ve dinamik bir Türkiye için kaliteli hizmet sunarak, ülkemizin ve isletmelerimizin gelisimi için çalisan, ülkemizin iktisadi hayatinin vazgeçilmez unsuru olmustur. Odamiz, kamu kurumu niteliginde bir meslek kurulusudur, Basta Hazine ve Maliye Bakanligi, Çalisma Bakanligi, Ticaret Bakanligi, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, olmak üzere kamu kurum ve kuruluslarina verilmesi gereken, beyan ve bildirimlerin, hazirlanmasi, gönderimi, meslek mensuplarimiz tarafindan yapilmaktadir. Ayrica TÜIK, KGK, BDDK, SPK, EPDK, KOSGEB ve Hazine Müstesarligi gibi, ekonomideki diger düzenleyici ve denetleyici kamu kurumlari da meslek mensuplarimizin hizmetlerinden yararlanmaktadirlar, meslektaslarimizin yaptiklari görevler, ülke ekonomisinin gelisimine önemli katki sunmaktadir” diye konustu.

Odalarin, dijital dünyada da etkili bir sekilde yer aldigini söyleyen Ögütcü, hazine ile mükellef arasinda köprü görevi gören meslek mensuplarinin ve mali müsavirlik mesleginin çözüm bekleyen önemli sorunlarinin bulundugunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA