Küçükçekmece Belediyesi Mart Ayinda Birçok Etkinligi Vatandaslara Sunacak

Küçükçekmece Belediyesi, Mart ayinda sergiden, söylesiye, konserden, tiyatrolara genis bir yelpazede pek çok etkinligi Küçükçekmecelilerle bulusturmaya hazirlaniyor.

Küçükçekmece Belediyesi Mart Ayinda Birçok Etkinligi Vatandaslara Sunacak
Küçükçekmece’de her kesime hitap eden rengarenk kültür sanat takvimi, 50 farkli etkinlikle bu ay da Istanbul’un Kültür -Sanat yasamina katki saglamayi sürdürecek. Kentte, Ramazan ayinda da Fevziçakmak Meydani birbirinden renkli etkinliklerle dolup tasacak. Mart ayi etkinlikleri kapsaminda, 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü’nde Küçükçekmece’de bir dizi etkinlik düzenlenecek. Atakent, Sefaköy ve Cennet Kültür ve Sanat Merkezlerinde düzenlenecek ‘Biz Bize Kadin Atölyeleri’; ritimden, makromeye, dramadan, nefes tekniklerine pek çok bransta yüzlerce kadini agirlayacak. 8 Mart etkinlikleri kapsaminda ünlü sanatçi Suzan Kardes’in yani sira Feryal Öney ile Samida’da sevenleriyle bulusacak. “Deger Katan Kadinlar” baslikli sergide de Küçükçekmece’ye deger katan kadinlarin öyküleri, Cennet Kültür Merkezi’nde izleyicinin begenisine sunulacak.

Sanatseverler, Mart ayinda da çocuk ve yetiskinlere yönelik birbirinden nitelikli tiyatro oyunlarini Küçükçekmece sahnelerinde izleme firsati bulacak. Sefaköy, Cennet ve Atakent Kültür ve Sanat Merkezleri tiyatro salonlarinda basrollerini Güven Kiraç, Erkan Can, Levent Ülgen ve Bahtiyar Engin’in paylastigi "Alevli Günler", ünlü tiyatrocu Cengiz Küçükayvaz’in muhtesem bir performans sergiledigi "Kiralik Konak" , “Aliye”, “Neden Yazar Olamadim” gibi yetiskin oyunlarinin yani sira “ Keloglan Dürüst Oglan”, “Hayal Sokagi”, “Kirmizi Baslikli Kiz” gibi çocuk oyunlari sahnelenecek. Mart ayinda Küçükçekmece’de müzigin sesi de hiç susmayacak. Ünlü rap sanatçisi Fuat Ergin söylesi ve mini konserle, Ayse Sagyasar sefliginde Türk sanat müzigi korosu Istanbul sarkilariyla, Nida Ates ve Incesaz’da en güzel ezgileriyle Küçükçekmece’ye konuk olacak.

Ramazan etkinlikleri Fevziçakmak Meydani’nda

11 Mart’ta baslayacak olan Ramazan ayi boyunca Fevzi Çakmak Meydani, geleneksel kültürü yansitan bir atmosferde etkinliklere sahne olacak. Gölge oyunlarindan, çocuklar için masal saatine, tasavvuf müziginden, , Kur-an’i Kerim Tilaveti ’ne manevi iklime yakisir pek çok etkinlik, 30 gün boyunca Küçükçekmecelilerle bulusacak.
Kaynak: İHA