Karapinar'da Üniversite Ögrencilerine 'Bagimlilikla Mücadele' Semineri

Konya’nin Karapinar ilçesinde, Selçuk Üniversitesi Karapinar Aydoganlar Meslek Yüksek Okulunda ögrencilere polis ekipleri tarafindan “Bagimlilikla Mücadele” konulu seminer verildi.

Karapinar'da Üniversite Ögrencilerine 'Bagimlilikla Mücadele' Semineri
Konya Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü Selçuk Üniversitesi Karapinar Aydoganlar MYO ögrencilerine yönelik Narko Gençlik Projesi kapsaminda “Bagimlilikla Mücadele” konulu seminer gerçeklestirildi.

Prof. Dr. Ahmet Kesik Konferans Salonundaki toplantiya çok sayida ögrenci katildi.

Seminerde, narkotik suçlarla mücadele ve önemi, madde bagimliligi, kullanimi ve etkileri, narkotik maddeler, uyusturucu satilan yerler ile kullanilan mekanlar, uyusturucu suçlarinda yasal durum, mobil “uyuma” uygulamasi, madde kullanimi ve bagimliligiyla mücadele bir çok konu ayrintili olarak anlatildi. Narkorehber Mehmet Yalçin tarafindan ögrencileri bilinçlendirme ve farkindalik olusturmak amaciyla düzenlenen seminer, katilimcilar tarafindan büyük ilgi ile takip edildi. Seminerde ögrencilere arkadas seçimi noktasinda dikkatli olunmasi uyarisinda bulunuldu. Ögrencilerden gelen sorularin cevaplandirildigi seminerde, Narko Gençlik Projesi’ne iliskin bilgi verildi.

Çok sayida ögrenci ve ögretim elemaninin katildigi seminerde uyusturucu madde konusunda brosürler de dagitildi.

Selçuk Üniversitesi Karapinar Aydoganlar MYO Müdürü Ögretim Görevlisi Naim Çaglar Diri, madde bagimliligi ile mücadelenin en önemli konulardan birisi oldugunu, seminer ile ögrencilerin dogru adimlarla ilerlemesine katkida bulunmak istediklerini söyledi.

Kaynak: İHA