Kadinlara Çalistiklari Is Yerinde Kanser Taramasi

DÜZCE – Düzce Saglik Müdürlügü tarafindan gezici kanser tarama araci ile çalisan kadinlarin ayagina giderek kanser taramasi yapildi.

Kadinlara Çalistiklari Is Yerinde Kanser Taramasi
Düzce Halk Sagligi Hizmetleri kanser erken teshis tarama ve egitim merkezinde görevli personel toplum tabanli taramalari yayginlastiriyor. Bu dahilde kanserinin risk faktörleri, belirtileri, tani ve tedavi yöntemleri konularinda bilgilendirmek, kanserden korunacak saglikli yasam sartlarina yönlendirmek ve kanser taramasi yapmak için OSB’de faaliyet gösteren bir fabrikadaki kadin çalisanlara yönelik gezici saglik araciyla saglik taramasi yapildi.

Kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin basinda tarama programlarinin yer aldigini belirten Düzce Il Saglik Müdürü Dr. Yasin Yilmaz, özellikle toplumun kanser konusunda farkindaliginin arttirilarak, toplum bilincinin gelistirilmesi halk sagligi açisindan son derece önemli oldugunu söyledi.

Yilmaz, “Gezici HPV araçlarimizla yil boyunca düzenli olarak ilimiz genelinde tarama programlari ve bilgilendirme egitimlerini yapiyoruz ve yapilmaya da devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA