Kadin Dolandiricinin Akilalmaz Oyunu Jandarmaya Takildi Açiklamasi Kardesine Benzemek Için Kilo Verip, Estetik Olmus

Tüzel sirketlere ait çekleri çalarak, üzerlerinde degisiklik yapip tekrar piyasaya süren kadin, Beyoglu’nda Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekiplerinin düzenledigi operasyonla suçüstü yakalandi. 19 suçtan aranan kadinin yakalanmamak için kardesine ait kimlik kartini kullandigi, karttaki fotografa benzemek için yüz estetigi yaptirdigi ve baskasi adina kiralanan evlerde ikamet ettigi ortaya çikti.

Kadin Dolandiricinin Akilalmaz Oyunu Jandarmaya Takildi Açiklamasi Kardesine Benzemek Için Kilo Verip, Estetik Olmus


6 ayri ilde 19 suçtan arandigi ortaya çikti

Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekiplerinin yaptigi çalismalar neticesinde; piyasada faaliyet gösteren tüzel sirketlerin kullaniminda bulunan çeklerin çalindigi ve üzerlerinin doldurularak tekrar piyasaya sürüldügü bilgisi elde edildi. 6 ilde 19 ayri suçtan arama kaydi bulunan A.C. isimli kadin tarafindan çalinarak piyasaya sürüldügü belirlendi.



Kardesinin kimligi ile gezdigi belirlendi

10 yildir aranan A.C.’nin yol kontrolü için durduruldugunda, kardesine ait kimlik belgesini göstererek yakalanmadigini, bu nedenle rahat hareket ettigi belirlendi. A.C.’nin, kimlik belgesindeki fotografa benzeyebilmek için kilo verdigi ve yüz estetigi yaptirdigi tespit edildi.

Yakalanmamak için estetik ameliyat olmus

Yakalanmamak için estetik masasina yatan A.C’nin, kendi adina kayitli hiçbir ev ya da aracinin bulunmadigi, sürekli adres degistirdigi ortaya çikti. En son Beyoglu’nda bir evde ikamet ettiginin belirlenmesi üzerine, süpheliyi yakalamak için operasyon düzenlendi.

Operasyonda; çesitli sirketlere ait çek koçanlari, çok sayida kase ve mühür ele geçirilirdi. Suçüstü yakalanan A.C., ifadesinin alinmasinin ardindan çikarildigi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA