Hakki Layik Açiklamasi 'Kayseri Pastirmasi 30 Günde Kurutularak, Olgunlasir'

Kayseri’de yaklasan Ramazan ayi öncesinde pastirmanin kilosu 750 TL’den satilirken, dilimi ise 7.5 TL’ye geliyor.

Hakki Layik Açiklamasi 'Kayseri Pastirmasi 30 Günde Kurutularak, Olgunlasir'
"Pastirmanin baskenti" olarak bilinen Kayseri’de yaklasan Ramazan öncesinde pastirma ve sucuk satislarinda artis yasaniyor. Pastirmaci Hakki Layik, "Ramazan için satislarimiz hizli. Ramazan yaklastiginda da pastirma ve sucuk satisi zaten hizlanir. Kayseri’de pastirma ve sucuk kültürü çok ayri bir yere sahiptir. O yüzden satislarimiz hizli" dedi.

Fiyatlarin yüksek olmadigini kaydeden Layik, "Sosyal medyada görüyoruz. Pastirmanin dilimde 30-40 TL’ler bahsediyorlar. Onlarin asilsiz oldugunu söylüyoruz. Bizim dilimlerimiz, 7 TL’ye tekamül ediyor. 7-8 TL gibi dilim satis fiyatlarimiz degisir. Pastirmanin kilo fiyatini da 750 TL’ye satiyoruz. Fiyatlarimiz uygun. O yüzden tepki tarzi seyler almiyoruz. Hatta uygun sattigimiz dahi söyleniyor. Pastirmamiza ve sucugumuza çok yogun bir ilgi var. Sucugumuzun kilogram fiyati 485 TL. Sucugumuz çokta sevilen ve satilan bir sucuk. Vatandaslarimiza Ramazan ayinda uygun yedirmek için elimizden geleni yapacagiz" diye konustu.

Kayseri pastirmasinin lezzetinin sirrini anlatan Hakki Layik, "Kayseri pastirmasi 30 günde kurutularak, olgunlasir. Güneste kurumasi özelligi ki bir de bizim Kayseri’mizin olmazsa olmazi gündüz sicakligi ile gece sicakligi arasinda 10 derece oynar. Gündüz tisörtle gezdiginiz zaman hiçbir problem olmaz ama aksam 10 derece düstügü için biraz daha üsürsünüz. Bunlarin hepsi pastirmanin yapiminda bir etken. Vatandaslar kendini ispatlamis firmalari tercih etsinler. Merdiven alti imalattan oldugu kadar uzak duralim. Et ve kiymanin kilogram fiyatlari belli. Onun için kendini ispatlamis firmalardan alisveris yapmak daha iyi olur” seklinde konustu.

Kaynak: İHA