Gördesli Yazar Esen Yel Vefat Etti

Türk Edebiyatinda kara mizah eserleriyle taninan ve Esen Yel ismini kullanan Gördesli Yazar Abdullah Esen, 82 yasinda vefat etti.

Gördesli Yazar Esen Yel Vefat Etti
Birçok dalda eseri bulunan, ’Özgürlük Perisi’, ’Zikkimin Peki’, ’Adini Çocuklar Koysun’ isimli hikayeleri ile taninin, roman, senaryo ve makale yazilari da bulunan Gördesli Yazar Abdullah Esen (Esen Yel), 29 Subat’ta Gördes’te 82 yasinda vefat etti. Yazarin cenaze namazi, Gördes’in Kiranköy mahallesinde Cuma namazina müteakip kaldirilacak.

Esen Yel kimdir?

1942 yilinda Manisa’nin Gördes ilçesinde dogmustur. Ögretmenlige 1961’de Balikesir’in Savastepe Ilkögretim Okulu’nda baslayan Esen Yel, dört yil ilkokul ögretmenligi yaptiktan sonra askere gitti. Askerlik dönüsü egitim hayatina dönüs yapan yazar Istanbul Egitim Enstitüsü’nde Türkçe bölümünü bitirdi. Esen Yel, 1975’te devletteki görevinden ayrilmis ve özel okullarda ögretmenlik yapmaya basladi.

Yazar 1975-1988 yillari arasinda Istanbul Özel Marmara Lisesi’nde, 1988-1998 yillari arasinda da Özel Üsküdar Fen Lisesi’nde edebiyat ögretmenligi yapti. 1998’de saglik sorunlari nedeniyle ögretmenlikten ayrilan yazar, 2000’de Istanbul’dan Izmir’in bir köyüne, ardindan da Gördes’e tasindi.

’Özgürlük Perisi’, ’Zikkimin Peki’, ’Adini Çocuklar Koysun’, ’Polyanna’ adli öykü kitaplari disinda ’Bir Demokrasi Sakiz Çigniyor’ adli roman, ’Bir Dünya Masali’ adli oyun, ’Umutlar da Solar’ adli senaryo kitaplari bulunan Esen Yel’in Yenigün, Yenihalkçi, Açik Gazete, Özgür Haber gibi gazetelerinin yani sira Sirince, Felsefeekibi, Yersizyurtsuz, Yazimhane, Anafilya gibi Internet sitelerinde de yazilari yayinlandi. Yazar, Türk Yazarlar Sendikasinin üyesiydi.
Kaynak: İHA