ETÜ Is Birliklerine Bir Yenisini Daha Ekledi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Azerbaycan Teknik Üniversitesi arasinda is birligi protokolü imzalandi.

ETÜ Is Birliklerine Bir Yenisini Daha Ekledi
Uluslararasilasma vizyonu dogrultusunda yurt disindaki paydaslariyla is birligi köprüsünü güçlendiren ETÜ, Azerbaycan Teknik Üniversitesi ile egitim ögretim faaliyetlerini içeren bir protokole imza atti.

Rektörlük Toplanti Salonu’nda düzenlenen imza törenine ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vilayat Valiyev ile beraberindeki heyet, ETÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ali Fatih Yetim ve Prof. Dr. Ceren Sultan Elmali katildi.

Imzalanan protokol ile iki üniversitenin ortakliginda bilimsel ve teknolojik arastirmalara yönelik proje çalismalari yapilmasi, arastirma faaliyetlerine iliskin sempozyum, kongre ve konferans düzenlenmesi, akademik materyallerin paylasilmasi, egitim programlari ve atölye çalismalari düzenlenmesi, lisans ve lisansüstü düzeyde ögrenci degisimi ve akademik personel hareketliligi gerçeklestirilmesi konularinda mutabakata varildi.

Törende konusan Rektör Çakmak, Azebaycan’dan gelen misafirleri ETÜ’de agirlamaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek: “Azerbaycan Teknik Üniversitesi ile imzaladigimiz protokol yalnizca akademik bir is birligi degildir. Ayni zamanda tek milletin ve iki devletin dostluk baglarinin pekistirilmesine katki sunacak bir anlasmadir. Bu vesileyle bir kez daha protokolümüzün hayirli olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Rektör Valiyev ise misafirperverliklerinden ötürü Rektör Çakmak’a ve ekibine tesekkür ederek” ETÜ’nün bilgi birikiminden faydalanacak olmak bizleri fazlasiyla memnun ediyor. Önümüzdeki süreçte yaptigimiz is birliginin somut çiktilari olacagina inaniyor ve protokolün hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Imzalarin atilmasinin ardindan konuklarini ETÜ’nün inovasyon merkezlerine götüren Rektör Çakmak, Yüksek Teknoloji Uygulama ve Arastirma Merkezi, Kristal Girisimcilik Merkezi ve Bilim ve Fikir Atölyesi’nde yürütülen çalismalar hakkinda bilgi paylasiminda bulundu. Daha sonra Erzurum Sehir Arsivi’ne (ERSA) geçen heyet, burada Erzurum’un köklü tarihini ve zengin kültürel mirasini yakindan tanima firsati buldu.
Kaynak: İHA