DTO, Gelecegin Insana Yakisir Isleri Için Proje Baslatti

Denizli Ticaret Odasi (DTO) ve Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlügü isbirliginde “Gelecegin Insana Yakisir Islerinin Denizli’de Nitelikli Kadin ve Erkek Isgücü Için Tesvik Edilmesi Projesi” hazirlandi.

DTO, Gelecegin Insana Yakisir Isleri Için Proje Baslatti


Avrupa Birligi’nin Gelecegin Insana Yakisir Isleri Yaklasiminin Desteklenmesi Hibe Programi (FoW) kapsaminda, Denizli Ticaret Odasi tarafindan hazirlanan ve Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi tarafindan desteklenen Gelecegin Insana Yakisir Islerinin Denizli’de Nitelikli Kadin ve Erkek Isgücü Için Tesvik Edilmesi Projesi’nin açilis toplantisi yapildi. DTO Baskani Ugur Erdogan, salondaki gençlere hitaben yaptigi açilis konusmasinda Ticaret Odasi olarak sektörlerin, isletmelerin ve çalisanlarinin daha da gelismesi, katma degeri yüksek ve nitelikli hale gelmesi için her türlü destegi sagladiklarina dikkat çekti. DTO olarak nitelikli insanlar yetistirmek için var güçleriyle çalistiklarini ifade eden Baskan Erdogan, “Bugün açilisini gerçeklestirdigimiz projemiz, bunlardan sadece bir tanesi. Göreve geldigimiz günden bugüne bu sehre 10 milyon euroluk Avrupa Birligi’nden destekli hibe projeleri kazandirdik. Hem gençlerimize nitelikli bir ortam saglamak ve onlari daha nitelikli hale getirmek hem de is dünyamiza donanimli, her anlamda yeterliligi olan gençler yetistirerek, sektörlerimize katki saglamak istedik. Bunda bu salonda bulunan kurum ve kuruluslarin da büyük katkisi var. Onlar her zaman bizimleydi; paydasimiz oldular ve destek sagladilar. Onun için il müdürlerimiz basta olmak üzere her birinize ayri ayri cani gönülden tesekkür ediyorum” dedi.



AB ve bakanlik destekli proje, Temmuzda sona erecek

AB fonlarindan 266 bin Euroluk kaynak saglanan “Gelecegin Insana Yakisir Islerinin Denizli’de Nitelikli Kadin ve Erkek Isgücü Için Tesvik Edilmesi Projesi” kapsaminda, 20’si kadin 150 isveren ve çalisana 480 saat Yönetim Bilisim Sistemleri (YBS) egitimi verilecek. 40 çalisan da 60 saatlik teknik egitim alacak. 19 Subat’ta baslayan egitim, 17 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek. Egitim boyunca katilimcilara, uzman isimler tarafindan “Management Information System (MIS)"in teknik ve yönetsel temelleri, veri kaynaklari yönetimi, veri madenciligi kavramlari, veri analitigi, bilgi depolama ve veri yönetimi, internet uygulamalari gelistirme, programlama, gelismis ofis uygulamalari, ICT Yönetisimi, karar analizi, karar destek sistemi, çok degiskenli istatistiksel yöntemler, finansal ekonometri, internette E-ticaret ve pazarlama, E-is modelleri, sosyal bilimlere yönelik SPSS, ileri Excel” konularinda kurslar verilecek.
Kaynak: İHA