Aglasun Mehmet Akif Ersoy Ilkokulu'nda Görsel Sanatlar Atölyesi Kuruldu

Burdur’da Üretken bir nesil yetisiyor projesi çerçevesinde Aglasun Mehmet Akif Ersoy Ilkokulu’nda Görsel Sanatlar Atölyesi’nde çalismalar ardi ardina yapiliyor.

Aglasun Mehmet Akif Ersoy Ilkokulu'nda Görsel Sanatlar Atölyesi Kuruldu


Burdur Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan yürütülen “Burdur’da Üretken Bir Nesil Yetisiyor projesi çerçevesinde, ildeki egitim merkezlerinin altyapisini hizmeti ve egitimin desteklenmesi amaciyla önemli bir adim atilarak; Aglasun Mehmet Akif Ersoy Ilkokulu’nda Görsel Sanatlar Atölyesi kuruldu.

Ilk olarak Görsel Sanatlar Atölyesinde etkinlik planlama ve yayginlastirma atölye çalismalari için ögretmenlere hizmet içi egitim 12-16 Subat tarihleri arasinda TOBB Anadolu Lisesi Resim atölyesinde verildi.

Kursta egitimci olarak görev yapan Gülsüm Cantürk; “Anaokulu ve ilkokul kazanimlarini baz almis olup, proje çerçevesinde katilimci olan 13 ögretmene Aglasun Mehmet Akif Ersoy Ilkokulu’nda kurulan Görsel Sanatlar atölye çalismasi yapmalari için gerekli planlama, teknik bilgi ve etkinlik önerileri kurs süresince aktarildi. Kursiyerlerin siniflarinda sanat ve resim içerikli çalismalari kurulan atölyede yayginlastirmak için sabirsizlikla beklediklerini gördüm. Egitime katilan ögretmenler atölyede ayri ayri ögrenci gruplarina atölye çalismalarina basladi” dedi.



Il Milli Egitim Müdürü Muhammed Özdemirci ise konu ile ilgili olarak yaptigi açiklamada; “Burdur Il Milli Egitim Müdürlügü olarak yürüttügümüz “Burdur’da Üretken Bir Nesil Yetisiyor” projesi çerçevesinde, ilimizdeki egitim sektörünün altyapisini güçlendirerek, egitimi desteklemeyi sürdürüyoruz. Proje çerçevesinde Aglasun Mehmet Akif Ersoy Ilkokulu’na Görsel Sanatlar Atölyesinin kurulumu gerçeklestirildi.

Atölye çalismalari çerçevesinde egitmenlere hizmet içi egitim verilerek seramik firininin aktif kullanimina yönelik çalismalar baslatildi. Çalismalara katilim gösteren tüm ögretmenlerimize, uzmanlarimiza tesekkür ederim. Egitim alaninda yapilan bu tür olumlu katkilarin egitimdeki kalite ve verimliligin arttiracagi inancindayim. Projemizin ilimizde bu yönde yapilacak diger çalismalara örnek olacagini düsünüyorum” diyerek görüslerini dile getirdi.
Kaynak: İHA