Sabri Çelebi'nin Ölümüyle Sonuçlanan Kavganin Zanlilari Gözaltina Alindi

Gezi Parki olaylarinda eylemcilere pala ile saldirmasindan dolayi ’Palali Sabri’ adiyla taninan Sabri Çelebi’nin hayatini kaybettigi kavgada 8 süpheli yakalandi.

Beyoglu Talimhane’de 2 Ocak günü araciyla ilerleyen Sabri Çelebi, bir kisi tarafindan durdurulmus Çelebi ile kendisini durduran kisi arasinda kisa süreli tartisma yasanmisti. O esnada saldirgan, bir anda araç içinde oturan Çelebi’ye yumruk atmis kavganin büyümesinin ardindan saldirganin arkadaslari da olay yerine gelmisti. Saldirgan, belinden çikardigi silahla Sabri Çelebi’ye ates ederek agir yaralamis Çelebi kaldirildigi hastanede hayatini kaybetmisti.

Polis ekipleri olaya iliskin genis çapli çalisma baslatti. Çalismalarin devaminda 7 ilçe ve 11 farkli adreste es zamanli operasyon yapildi. Operasyonda olayi gerçeklestirdigi belirlenen Ç.G. ve H.K. ile is yeri sahibi C.K. ve olaya karistigi tespit edilen 5 süpheli olmak üzere toplam 8 sahis yakalanarak gözaltina alindi. Yapilan aramalarda ise 2 adet ruhsatli tabanca, 1 adet kurusiki tabanca, 2 adet pompali tüfek ele geçirildi.

Arastirmalarda; C.K. ve Sabri Çelebi’nin 2 ayri eglence yerinin sahipleri olduklari, aralarinda husumet bulundugu, olay günü taraflarin arasinda çikan tartisma sonrasi olayin bu sebeple meydana geldigi ögrenildi. Konu ile ilgili yakalanan 8 süpheli sahis hakkinda yürütülen tahkikat islemlerinin sürdügü bildirildi.

Kaynak: İHA