Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, IFRC Baskani Forbes'i Agirladi

Uluslararasi Kizilhaç ve Kizilay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Baskani Kate Forbes, Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz’i ziyaret etti.

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, IFRC Baskani Forbes'i Agirladi
Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde IFRC Baskani Kate Forbes ve Türk Kizilay Genel Baskani Prof. Dr. Fatma Meriç Yilmaz’i agirladi. Yilmaz, ziyarete iliskin sosyal medya hesabindan yaptigi fotografli paylasimda su ifadelere yer verdi:

“Uluslararasi Kizilhaç ve Kizilay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Baskani Kate Forbes ile Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde bir araya gelerek, Israil’in insanlik disi saldirilariyla birlikte Gazze’de yasanan insani felaket basta olmak üzere bölgesel ve küresel insani trajedileri ele aldik. Insani zorluklarla basa çikma noktasinda kritik bir rol üstlenen Türk Kizilay’i ve Kizilhaç arasinda uzun bir geçmise dayanan iyi iliskiler bulunuyor. Geçen yil Kahramanmaras merkezli yikici depremlerle karsi karsiya kaldigimizda IFRC, Türk Kizilay ile yakin is birligi ve koordinasyon içinde destek sagladi. Bu dayanismasi için bir kez daha sükranlarimizi sunuyoruz. IFRC ile Türk Kizilay arasindaki iliskilerin güçlendirilmesinden memnuniyet duyuyor, daha üst seviyelere çikaracak girisimleri destekliyoruz. Bu kapsamda Istanbul’da kurulacak olan IFRC Insani Lojistik Merkezi’nin de ikili is birligimizi güçlendirecegine inaniyoruz. Sayin Forbes’i yeni görevinden dolayi tebrik ediyor, görev süresi boyunca is birligimizin daha da ileri boyutlara ulasmasini temenni ediyorum.”
Kaynak: İHA