HDP Önündeki Evlat Direnisi Bin 634. Gününde
Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplarinca kandirilarak daga kaçirildigini iddia eden Diyarbakir annelerinin evlat nöbeti kararlilikla devam ediyor.

Çocugu Zafer’in Samsun 19 Mayis Üniversitesi’nde okurken HDP’liler araciligiyla kandirilarak daga götürüldügünü ileri süren Sabire Aydin, evladi için Samsun’dan gelip HDP binasinin önünde mücadelesini sürdürüyor.
Evladina ‘teslim ol’ çagrisinda bulunan Aydin, “Samsun’dan oglum Zafer için HDP il binasi önünde evlat nöbeti tutuyorum. Oglum 2017 yilinda Samsun 19 Mayis Üniversitesi’nde okurken arkadas olma amaciyla kendisine yaklasan HDP’liler tarafindan kandirildi. Sonrasinda oglum Suriye’ye gönderildi. Ogluma çagrim, ne olursun dön. Adinin Zafer oldugu gibi bize zaferler yasat. Ben HDP il binasinin önünde sen gelene kadar mücadeleme devam edecegim” dedi.
2015 yilinda çocugu Mikail’in Marmara Üniversitesi’nde okul okurken kandirilarak daga götürüldügünü iddia eden Yusuf Erdinç ise, HDP’lilerin evladinin elindeki kalemi kirip yerine silah verdigini söyledi.
Erdinç, sunlari kaydetti:
“Van’dan Diyarbakir’a gelerek kandirilip kaçirilan oglum Mikail için nöbetimi sürdürüyorum. Oglum Istanbul Marmara Üniversitesi’nde okul okurken kandirildi. 2. sinifta HDP’liler tarafindan kandirarak götürdüler. Evladimin nereye götürüldügünü bilmiyorum. 2015’ten bu yana evladimin pesindeyim. Herhangi bir izine rastlamadim. Ogluma çagrim, gel. Devletimize teslim ol. Elindeki kalemi kirip silah verdiler.”
