Seçim Yarisi Basladi, Afisler Çevre Kirliligine Neden Oldu

ADANA – Adana’da 31 Mart Mahalli Idareler seçimine sayili günler kala, aday afisleri sehrin birçok yerini kapladi. Bu durumun çevre kirliligine neden oldugunu söyleyen vatandaslar tepki gösterdi.

Seçim Yarisi Basladi, Afisler Çevre Kirliligine Neden Oldu
Yaklasan 31 Mart Mahalli Idareler seçimi öncesi, siyasi partilerin ve adaylarin seçim çalismalari devam ediyor. Seçim kampanyalarinin en önemli unsurlarindan biri olan afisler oluyor. Adaylar tanitim ve vaatlerini afis yardimiyla halka aktarmaya çalisiyor. Adaylarin afis ve pankartlari sehrin dört bir yanini kapladi. Bu nedenle sehrin birçok noktasinda afis kirliligi olustu.

Afislerin olusturdugu görüntü kirliligi ile ilgili olarak rahatsizligini dile getiren Beytullah Gökoglu, "Seçim afisleriyle etrafi kirletiyorlar. Bunun yerine sosyal medyada, televizyonda veya kendi sayfalarinda propaganda yapsalar daha iyi olur. Seçim bittikten sonra da astiklari afisleri toplamiyorlar. Etrafi afislerle doldurup çevre kirliligi yapiyorlar. Ipler, tahta parçalari her tarafa dagiliyor. Seçimden sonra bunlar ortalikta kalacak. Afisleri nasil güzel yerlere asiyorlarsa, ayni sekilde toplayip etrafi temiz kullansalar daha iyi olur" diye konustu.

Emre Yilmaz isimli vatandas ise asilan afislerin kazalara sebebiyet verebilecegini belirterek, "Her yerde bir afis görüntü kirliligi olusturuyor. Bu kirli görüntü, insanlarin isiklari da görmesini etkiliyor. Afisler araçlarin üstüne düsebilir ve kazaya neden olabilir. Özellikle yaya geçidinde, afislerin arabanin üstüne düsmesi çok tehlikeli. Allah korusun, bir yayaya çarpabilir. Bu afisler, insana her türlü kazayi yaptirabilir" dedi.

Kaynak: İHA