Depremzedeye Ait Oldugu Düsünülen Kanli Çocuk Kiyafetinin Sahibi Araniyor

Sivas’in Sarkisla ilçesinde asrin felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaras merkezli iki büyük depremde hayatini kaybettigi düsünülen kanli çocuk elbisesi bulundu. Depremzede ailenin unuttugu düsünülen giysinin sahipleri araniyor.

Depremzedeye Ait Oldugu Düsünülen Kanli Çocuk Kiyafetinin Sahibi Araniyor


Geçtigimiz yil 6 Subat tarihinde meydana gelen 2 büyük deprem sonrasi bölgeden çok sayida depremzede Sivas’a geldi. Sarkisla ilçesinde bulunan Türk Kizilay’i Subesinde konakladigi düsünülen bir depremzede aile, geride esyalarini birakti. Geçtigimiz yil aralik ayinda göreve gelen Türk Kizilay’i Sarkisla Sube Baskani Ahmet Turan Yilmaz, Kizilay binasinda yapilan temizlik sirasinda bir kutu buldu. Depremzede ailelerden geriye kaldigi düsünülen kutu içerisinde kanli bir çocuk kiyafeti ve cüzdan bulan Yilmaz, kutuyu ve içerisindekileri muhafaza altina aldi.

“Gördükçe duygulaniyoruz”

Kutunun ve kiyafetin sahibini arayan Türk Kizilay’i Sarkisla Sube Baskani Ahmet Turan Yilmaz, “Geldigimizde odalarimizin temizligini yaparken bir kutuya rastladik. Kutunun içerisinde kanli vaziyette çocuk giysisi gördük. 6 Subat depremleri sonrasi burada misafir edilen depremzedelerin olabilecegini düsündük. Görünce duygulandik, onu da sakladik. Biz bunlarin depremzede ailelerin oldugunu düsünüyoruz ve tutuyoruz. Gördükçe duygulaniyoruz, eger sahibi görürse emanetini ona ulastirmayi istiyoruz. Içi bos bir de cüzdan vardi. Güzel bir kutu yapilmis. Kutunun üzerine ayna ve tarak konulmus. Bir anne çocuguna bunu yaparak sevindirmis, onu görünce duygulandik” diye konustu.

Kaynak: İHA