32 Dairelik Apartmandan Sag Kurtarilan 10 Kisiden Olan Afetzede Vatandas, Yasadiklarini Unutamiyor

Hatay’da enkaz altinda 10 saatlik hayat mücadelesinin ardindan kurtarilan 44 yasindaki Ali Ertas, 32 dairelik bir apartmandan sag çikan 10 kisiden biri oldugunu ve yasadiklarini unutamadigini söyledi.

32 Dairelik Apartmandan Sag Kurtarilan 10 Kisiden Olan Afetzede Vatandas,  Yasadiklarini Unutamiyor
Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay yerle bir olmus, 25 bine yakin insan vefat etmisti. Depreme Odabasi Mahallesi’nde yakalanan 44 yasindaki Ali Ertas, 32 dairenin bulundugu apartmanin yerle bir olmasiyla enkaz altinda kaldi. Enkaz altinda 10 saat süren yasam mücadelesinin ardindan kurtarilan esiyle birlikte Ertas, apartmandan 10 kisi kurtuldugunu belirterek, yasadiklarini unutamadigini söyledi.



Komsularinin enkaz altindaki çiglik seslerinin yaklasik 4 ay kulagindan gitmedigini söyleyen Ertas, "Deprem günü kiyamet kopmus gibiydi. 32 dairelik apartmanda kurtulan sayisi ya 9 kisi ya da 10 kisiydi. Geriye kalan hiçbirisi kurtarilamadi. Ben de enkazda yaklasik 10 saat kaldim. 10 saat içerisinde ben kendime bir söz verdim. Buraya kadar, bundan sonrasi hiç olamaz dedim. Ta ki tanimadigim 2 kisi gelene kadar. Duvari üstümden çikarip telefonuma ulastilar. Telefonumla yardim istedim, ailemi aradim. Orada ailem gelip beni tanimadigim bazi kisiler araciligiyla kurtardilar. Enkazda dünyanin sonunun geldigini hissettim baska bir sey hissetmedim. Birkaç defa sanki canimin bedenimden çiktigini hissettim. O toz toprakta yüz üstü yatiyordum, duvarlar üstümdeydi. Oradaki acilar tarif edilemez. Zaten diger komsularin ses çigliklari kulagimdan yaklasik 4 ay gitmedi. 3, 4 ay kulaklarimda hep sesleri kaldi. Komsularim yardim istedi, beni kurtaranlara rica ettim. Gittiler, geri geldiler. Maalesef komsularimizin hiçbirisini kurtaramadilar. Deprem bitene kadar yatagin yaninda siper aldik. Siper almasaydik büyük ihtimalle bizim de canimiz sikintili olacakti. Yatagin yaninda esimle birlikte siper aldik. O siper sayesinde ucuz kurtuldugumuzu söyleyebilirim" dedi.

Kaynak: İHA