Mugla'da CHP'nin Mevcut Belediye Baskanlarindan Büyüksehir Ve 5 Ilçe Degisti

31 Mart yerel seçimlerinde Mugla Büyüksehir ve 13 ilçenin Belediye Baskan adaylarinin tamami açiklandi.

Mugla'da CHP'nin Mevcut Belediye Baskanlarindan Büyüksehir Ve 5 Ilçe Degisti
Ilk adayligi açiklanan ilçe Kavaklidere olurken, 21 Aralik’ta açiklanan isim AK Parti’de Il Genel Meclisi üyeligi yapan Saffet Karabiyik oldu. 31 Ocak’ta Milas, Ula ve Ortaca’da yapilan temayül yoklamalarinda Milas’ta Fevzi Topuz, Ortaca’da Evren Tezcan, Ula’da Mehmet Caner aday oldu. Diger Ilçelerden Dalaman’da Sezer Durmus, Köycegiz Ali Erdogan, Yatagan Mesut Günay ve Datça’da Aytaç Kurt’un daha önce adayliklari açiklanmisti.

Adayliklari açiklanmayan ilçelerden son olarak Bodrum’da Tamer Mandalinci, Fethiye’de Alim Karaca, Marmaris’te Acar Ünlü, Mentese’de Gonca Köksal ve Seydikemer’de Özgürcan Büyükçoban aday gösterildi.

Mevcut Baskanlar Büyüksehir ve 5 ilçenin baskani degisti

CHP’de 31 Mart yerel seçimleri öncesi Mugla’da basta Büyüksehir olmak üzere 2019 yerel seçimlerinde kazandigi 6 ilçeden 5 ilçenin Belediye Baskani degisti. Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Osman Gürün aday olmadi. CHP’nin Büyüksehir Belediye Baskan adayi Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras olurken, Ahmet Aras’tan bosalan koltuga Tamer Mandalinci aday gösterildi. Datça Belediye Baskani Gürsel Uçar aday olmadi, yerine Aytaç Kurt aday gösterildi. Iki dönem Mentese Belediye Baskanligi yapan Bahattin Gümüs aday olmasina ragmen aday gösterilmedi ve yerine CHP’nin Mugla’daki tek kadin Belediye Baskan aday olarak Gonca Köksal aday gösterildi. Milas’ta ise Büyüksehir Belediye Baskan adayi olan Muhammet Tokat’in yerine Milas’ta Belediye Baskanliginin yaninda CHP Mugla Milletvekili olarak da geçmiste görev yapan Fevzi Topuz üye bazinda yapilan temayül yoklamasinda sandiktan çikarak aday oldu. Mevcut Belediye Baskanlari içinde koltugunu koruyan tek isim ise Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca oldu.
Kaynak: İHA