AK Parti IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Is Kurmak Isteyen Gençlerimize 100 Bin TL Sermaye Destegi Veriyoruz'

AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, “Istanbul’da 39 ilçemizde 100 bin paylasimli ofisi gençlerimize armagan edecegiz. Burada isini kurmak isteyen gençlerimiz bu paylasimla ofislerden istifade edecek. Is kurmak isteyen gençlerimize 100 bin TL sermaye destegi veriyoruz. Istiyoruz ki orada gençlerimiz kendi islerini kurabilsinler” dedi.

AK Parti IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Is Kurmak Isteyen Gençlerimize 100 Bin TL Sermaye Destegi Veriyoruz'
AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Ümraniye’de düzenlenen “Gençlik Askiyla Yeniden Istanbul” programinda gençlerle bir araya geldi. Programda Kurum’a Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim, AK Parti Gençlik Kollari Genel Merkez Gençlik Kollari Baskani Eyüp Kadir Inan, AK Parti Istanbul Il Baskani Muhammed Cem Çekerek eslik etti. Motivasyon salonunda gençlerle bulusan Murat Kurum, sohbet edip hatira fotografi çektirdi. Murat Kurum gençlerle horon oynadi. Etkinlige katilan gençler Kurum ile birlikte “O mu, bu mu?” isimli oyunu oynadi. Programa katilan geçler tarafindan Müslüm Gürses’in “Biz babadan böyle gördük” sarkisi esliginde Kurum’un çalismalarini içeren video gösterimi izlendi. Kurum’un gençlik yillarina ait fotograflar salondaki ekrana yansitilarak hikayeleri dinlendi. Murat Kurum Sirnak Cudi’de çekildigi fotografi görünce askerlik hatiralarini da anlatti. Programda Baskan Yildirim ve Kurum menemen yaparak gençlere tattirdi. Program sonunda Ümraniye Spor formasinin yani sira AK Parti Il Gençlik Kollari tarafindan Fetih Suresi’nin yazili oldugu tablo hediye edildi.

“Is kuracak gençlerimize 100 bin TL sermaye ve ilk isyerim destegi verecegiz”

Programda gençlere yönelik projelerinden bahseden AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, “Gençlerimizin beklentilerini, taleplerini anlayabilmek ve bu talepleri gerçeklestirebilmek için de sizlerle birlikte yol yürümemiz gerektigini düsünüyorum. Istanbul’da 39 ilçemizde 100 bin paylasimli ofisi gençlerimize armagan edecegiz. Burada isini kurmak isteyen gençlerimiz bu paylasimla ofislerden istifade edecek. Is kurmak isteyen gençlerimize 100 bin TL sermaye destegi veriyoruz. Istiyoruz ki orada gençlerimiz kendi islerini kurabilsinler. Ben de üniversiteden mezun oldugumda kendi isimi kurmak istedim ama o zaman imkanlar el vermedigi için kuramadim. Istanbul Büyüksehir Belediyesi size bu destegi 1 Nisan itibariyle veriyor olacak. Yeni evlenecek gençlerimize 50 bin TL beyaz esya destegi verecegiz. Gençlerimizin bizden beklentilerini dinleyip çalisma yaptik. Üniversiteye giden gençlerimize mevcut tarifeden ulasimda yüzde 40 indirim yapiyoruz. Üniversite gençligine 10 bin TL burs veriyoruz. Her yil da bu bursu güncelleyecegiz. Ögrenci evlerinde gençlerin yükleri biraz agir. Her ay ögrenci evlerine 25 metreküp dogalgaz destegi verecegiz. Is kuracak gençlerimize 100 bin TL sermaye ve ilk isyerim destegi verecegiz. Biz istiyoruz ki siz her alanda çok iyi yetisin. Üniversite sürecinde bizim iSMEK’lerimiz vardi, onlari kapattilar. Biz yeniden 39 ilçede çok daha etkin bir sekilde açacagiz. Orada ögrenciler kendi meslek dallariyla alakali Istanbul’a hizmet verecekler. ISMEK kurslarimizda aldiklari egitimle birlikte vatandaslarimiza ders verecekler. Biz gençligimize yari zamanli çalisma imkanlari sunacagiz. Okuldan kalan vaktinizde eger çalismak isterseniz sizi Istanbullularla bulusturacagiz. Part time sürelerde saati 200 TL olmak üzere size orada harçlik yada ev ekonomisini güçlendirmeniz için destek olacagiz” dedi.



“Üniversitelerde okuyoruz ama hayati da ögrenmemiz lazim”

Çalismanin öneminden ve gençlere sunulacak olan imkanlardan bahseden Kurum, “Üniversitelerde okuyoruz ama hayati da ögrenmemiz lazim. Hayati ne kadar erken ögrenirseniz ticarete ne kadar erken atilirsaniz o kadar basarili olursunuz. Ben üniversitede okurken yazlari otellerde çalisip garsonluk ve komilik yaptim. Ayakkabi dükkaninda çalistim pazarda da çalistim. Ankara’da fasulye yetisir mesela orada yetisen fasulyeyi ve armudu pazarda sattik. Bu bana ne kazandirdi biliyor musunuz? Orada insanlarla olan iletisiminizi güçlendiriyorsunuz, ticareti ögreniyorsunuz ve en önemlisi de hayati ögreniyorsunuz. Biz bütün meslek dallariyla ilgili sizleri yetistirmek istiyoruz. Kendi isinizi kendiniz kuracaksiniz. Siz de yarin bir isyeri sahibi olun istihdam alani olusturun. Biz yükte agir degil bedeli agir olan pahada agir olan üretimin merkezi Istanbul olsun istiyoruz. Dene yap atölyeleri, startuplarimiz, teknoloji merkezlerimiz ile birlikte istediginiz her alanda kendi geleceginize iliskin egitim alabileceginiz yerleri kuracagiz. Bunlari kurarken de sosyal yasami unutmayacagiz. Istanbul festivaller sehri olsun istiyoruz. Burada festivallerin yapildigi, eglendiginiz, sarkilar söylediginiz, tiyatrolara gittiginiz Anadolu yakasinda bir kültür merkezi insa ederek; her türlü faaliyetleri yapabildiginiz ve her mahallede mahalle bahçeleriyle, spor salonlariyla birlikte kütüphanelerimiz de kiraathanelerimizde ders çalisabileceginiz huzurlu ortamlari insa etmek istiyoruz. Çok kisa zamanda 39 ilçeye yetecek bu tesislerin insasini yapacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA