Beyaz Saray'dan 'Ulusal Güvenlik Tehdidi' Açiklamasi Açiklamasi 'Rusya'nin Gelistirdigi Uydulari Hedef Alma Kabiliyeti'

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Iletisim Koordinatörü John Kirby, dün gündeme gelen ulusal güvenlik tehdidiyle ilgili yaptigi açiklamada, "Rusya’nin gelistirdigi uydulari hedef alma kabiliyeti. Rusya’nin bu kabiliyetin pesinde olmasi endise verici olsa da, kimsenin güvenligine yönelik acil bir tehdit söz konusu degil" dedi.

Beyaz Saray'dan 'Ulusal Güvenlik Tehdidi' Açiklamasi Açiklamasi 'Rusya'nin Gelistirdigi Uydulari Hedef Alma Kabiliyeti'
ABD Temsilciler Meclisi Istihbarat Komitesi Baskani Mike Turner’in, dün gündeme getirdigi "ciddi ulusal güvenlik tehdidi" hakkinda ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Iletisim Koordinatörü John Kirby, açiklamalarda bulundu. Kirby günlük basin toplantisinda, söz konusu ulusal güvenlik tehdidinin Rusya’nin gelistirdigi uydulari hedef alma kabiliyetine iliskin bir teknoloji oldugunu belirterek, bu sistemin nükleer silah ya da nükleer kabiliyet olarak degerlendirilip degerlendirilmeyecegi konusunda yanit vermekten kaçindi. Kirby, "Öncelikle, bu konuslandirilmis aktif bir kabiliyet degil. Rusya’nin bu kabiliyetin pesinde olmasi endise verici olsa da, kimsenin güvenligine yönelik acil bir tehdit söz konusu degil. Insanlara saldirmak ya da Dünya’da fiziksel yikima neden olmak için kullanilabilecek bir silahtan bahsetmiyoruz” dedi.

Kirby, ABD’nin Rusya’nin bu tür kabiliyetler pesinde oldugu konusunda "birkaç yil olmasa da aylardir" genel bir bilgiye sahip oldugunu ifade etti.



“Baskan Biden’dan bu tehditle ilgili tüm bilgilerin gizliligini kaldirmasini talep ediyorum"

ABD Temsilciler Meclisi Istihbarat Komitesi Baskani Mike Turner, dün ulusal güvenlik tehdidi uyarisinda bulunmustu. Turner dün yaptigi açiklamada, komitenin "ciddi ulusal güvenlik tehdidi" hakkindaki bilgileri tüm Kongre üyelerine sundugunu belirterek, "Kongre, yönetim ve müttefiklerimizin bu tehdide yanit vermek için gerekli eylemleri açikça tartisabilmeleri için Baskan Biden’dan bu tehditle ilgili tüm bilgilerin gizliligini kaldirmasini talep ediyorum" ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA