Terör Operasyonunda Amerikan, Jamaika Dolari Ele Geçirildi Açiklamasi 3 Gözalti

Aksaray’da düzenlenen göçmen kaçakçiligi ve FETÖ operasyonunda 3 süpheli gözaltina alinirken, ikametlerinde yapilan aramalarda yaklasik degeri 600 bin TL olan Amerikan Dolari, Jamaika Dolari, Mexico Pesosu, Suudi Arabistan Riyali, Romanya Lei, Türk Lirasi ile çesitli dokümanlar ele geçirildi. Operasyonda 3 kisi gözaltina alindi.

Terör Operasyonunda Amerikan, Jamaika Dolari Ele Geçirildi Açiklamasi 3 Gözalti
Operasyon Aksaray merkezde 5 ayri adrese yönelik gerçeklestirildi.

Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi Terör Suçlari Sorusturma Bürosunca yürütülen “Göçmen Kaçakçiligi, Silahli Terör Örgütüne Üye Olma (FETÖ/PDY), Suçtan Kaynaklanan Malvarligi Degerlerini Aklama Suçu” çerçevesinde 3 süphelinin pesine düsüldü. Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele (TEM) Subesi ekiplerince yapilan çalismayla ikametleri belirlenen 3 sahis bir süre teknik ve fiziksel olarak takibe alindi. Yapilan takipte yeterli delil ve bulgular üzerine harekete geçerek operasyon için dügmeye basan TEM ekipleri Aksaray merkezde 5 ayri adrese es zamanli operasyon düzenledi.

Operasyonda 3 süpheli de kiskivrak yakalanarak gözaltina alinirken sahislarin ikamet ve is yerlerinde genis çapli aramalar yapildi. Yapilan aramalarda 42 adet “F" serisi 1 dolar banknot, yaklasik degeri 600 bin TL olan Amerikan Dolari, Jamaika Dolari, Mexico Pesosu, Suudi Arabistan Riyali, Romanya Lei, Türk Lirasi banknotlari ile 3 adet laptop, 9 adet cep telefonu, 1 adet USB bellek, banka dekontlari, not defterleri, hafiza karti, sim kartlar ve çesitli dokümanlar ele geçirildi.

Gözaltina alinan 3 süphelinin mal varligina tedbir konulurken banka hesaplari da bloke edildi. Terörle Mücadele Subesindeki sorgularinin ardindan adli makamlara sevk edilen süphelilerden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderilirken 1 sahis adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA