KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar Gaziantep'te

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, Gaziantep Üniversitesi’nde gerçeklestirilen Kibris Baris Harekati 50.Yil Etkinligi’ne katildi. Tatar, "Dogu Akdeniz’de büyük Türk siyasetine hizmet eden KKTC Kibris Baris Harekati ile gerçek oldu” dedi.

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar Gaziantep'te
Kibris Baris Harekâti 50.Yil Etkinligi, Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Etkinlige Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin, Il Emniyet Müdürü Celal Özcan, Il Jandarma Komutani Tümgeneral Halil Sen, 5.Zirhli Tugay Komutani Tuggeneral Erdin Kaya ile akademisyenler ve çok sayida ögrenci katildi.



“Dogu Akdeniz’de büyük Türk siyasetine hizmet eden KKTC Kibris Baris Harekati ile gerçek oldu”

Bugün Kibris Baris Harekati’nin 50. yil dönümü çerçevesinde buradayiz. Kibris Baris Harekâti 50.Yili’nda tüm sehitlerimizi rahmetle aniyor, gazilerimizi de saygi ve sevgi ile selamliyorum. 50 yil uzun bir zaman, yarim asir. Yarim asir önce Basbakan Bülent Ecevit ve onun yardimcisi Necmettin Erbakan’in talimatlari ile gerçeklestirilen bu harekat güçlü bir harekat. Hem denizden hem havadan hem de karadan ve esasinda koordinasyonu hiç de kolay olmayan bir harekat. Çünkü karsida Rum-Yunan ikilisi yillardir cephelerde hazirligini yapti. Gün güne Türkiye buraya çikma yapacaksa Türk askerinin nasil püskürtülecegi seklinde ciddi anlamda mevziler, her türlü araç, gereç, roket, silah, bomba her türlüsü ile hazirlanmislar ama Mehmetçik ile mücahitler birlikte o engelleri asmislar, ikinci harekatla da simdiki Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti sinirlari çizilmis. Yani Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti dedigimiz bilgi bir devlet. Dogu Akdeniz’de su anda büyük Türk siyasetine hizmet eden bu devlet sizlerin o harekati ile gerçek olmus. Aksi takdirde 20 Temmuz 1974’te o harekat olmasaydi bugün Kibris bir Yunan adasi olacakti. Oyun belliydi. Büyük Yunanistan çagrilari yapilan Kibris Baris Harekati ile bu oyunlar bozulmus, cunta gitmis ve demokrasi gelmistir” ifadelerini kullandi.

"Türkiye sinirlari içerisindeki herhangi bir vilayet ne ise KKTC de odur bizim için"

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, "Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti birlikte hareket eden iki devlet bir millettir. Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti sinirlari içerisindeki herhangi bir vilayetine ne gözle bakiyorsak o gözle baktigimiz sinirlardir. Kibris Baris Harekâti 50. Yil Kutlama ve Anma Etkinligi çok emek harcanan önemli bir etkinliktir. Bu etkinlikten herkesin istifade etmesi gerektigini düsünüyorum" ifadelerini kullandi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin ise 50. yili geride kalan Kibris Baris Harekâti’nin önemine vurgu yaparak böyle bir etkinlige ev sahipligi yaptiklari için gururlu olduklarini söyledi.



Konusmalarin ardindan plaket ve hediye takdimleri yapildiktan sonra Kibris Gazileri ile çekilen hatira fotografi ile etkinlik sona erdi.
Kaynak: İHA