Karamenderes Çayi Tasti, Kalafat Köyü Ile Yeniköy Yolu Kapandi

Çanakkale’de etkili olan saganak yagis sonrasi Karamenderes Çayi tasti, tarlalar sular altinda kaldi. Taskin nedeniyle Kalafat köyü ile Yeniköy yolu ulasima kapandi.

Karamenderes Çayi Tasti, Kalafat Köyü Ile Yeniköy Yolu Kapandi
Çanakkale’de 2 gün boyunca etkili olan saganak yagis nedeniyle Karamenderes Çayi tasti. Taskin sebebiyle bölgedeki bazi tarlalar sular altinda kaldi. Kalafat köyü ile Yeniköy yolu ulasima kapandi. Jandarma dere yatagi üzerindeki yolu güvenlik seridi ile kapatti.

Karamenderes Çayi’nin her yil tastigini söyleyen Kalafat köyü Muhtari Alaattin Sen, “Can kaybi yok ama tarlalarimiz sular altinda kaliyor. Jandarmamiz gereken önlemi aldi. Büyük bir sikintimiz yok. Vatandaslarimizi uyardik, herkese durumu bildirdik. Bu yol Kalafat köyü ve Yeniköy arasindaki ve tarlalarimiza ulasimi sagliyor. Ulasim saglamak için köprüden geçmemiz gerekiyor ama su taskinlik yaptigi için geçilmiyor. Kis ayinda ayni sikintiyi hep yasiyoruz” dedi.

Çanakkale Valiligi, Karamenderes Çayi’ndaki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Kalafat, Tevfikiye ve Kumkale güzergahinda taskin meydana geldigi bildirildi.

Valilikten konuyla ilgili yapilan açiklamada, “Karamenderes Çayi’ndaki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Kalafat, Tevfikiye ve Kumkale güzergahinda taskin meydana gelmistir. Bölgedeki vatandaslarimizin çay yatagina yaklasmamalari önemle rica olunur. Kamu kurum ve kuruluslarimiz tarafindan gerekli tedbirler alinmakla beraber vatandaslarimizin can ve mal güvenligi açisindan olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olmasi gerekmektedir” denildi.
Kaynak: İHA