Is Bankasi'nin Aktif Büyüklügü 2,5 Trilyon TL'ye Ulasti

Is Bankasi’nin aktif büyüklügü 2023 yilsonunda 2,5 trilyon TL’ye ulasti.

Is Bankasi, 2023 yilsonu finansal sonuçlarini açikladi.

Bankanin aktif büyüklügü 2023 yilsonunda 2,5 trilyon TL’ye ulasti. Bankanin ekonomiye sagladigi kaynak tutari, 1,2 trilyon TL’si nakdi, 427,3 milyar TL’si gayrinakdi krediler olmak üzere, 2023 yilsonu itibariyla 1,6 trilyon TL’ye yükseldi. Is Bankasi’nin toplam mevduat hacmi 2023 yilsonu itibariyla 1,6 trilyon TL’ye ulasti. TP mevduat hacmi ise 2022 yilsonuna göre yüzde 128,1 oraninda artarak 880,6 milyar TL’ye yükseldi.

Türkiye Is Bankasi Genel Müdürü Hakan Aran, 2023 yilsonu finansal sonuçlarina iliskin degerlendirmesinde, “Bu yil 100. kurulus yildönümümüzü coskuyla, heyecanla kutlayacagiz. Ikinci yüzyilimiza ilerlerken sürdürülebilir ve uzun vadeli deger olusturmayi hedefleyerek öncü ve lider banka olmanin getirdigi sorumlulugun bilinciyle ülke ekonomisine destek vermeye; ayrica egitimden spora, bilimden çevre ve kültür-sanata katki sunmaya devam edecegiz” dedi.

2023 yilinda toplam 72,3 milyar TL net kâr elde eden bankanin özkaynak büyüklügü 2022 yil sonuna göre yüzde 40 oraninda artarak 267,8 milyar TL’ye ulasti. Güçlü sermaye yapisini koruyan Is Bankasi’nin sermaye yeterlilik orani yüzde 21,6 seviyesinde gerçeklesti.

Sürdürülebilirlik çalismalarini uluslararasi standartlarda yürütüyor

Sürdürülebilirlik alanindaki çalismalarini ve taahhütlerini uluslararasi standartlarda yürüten, sürdürülebilirlik temali orta ve uzun vadeli kaynak teminini stratejik hedeflerinin bütünleyici bir parçasi olarak gören bankanin imzaladigi toplam tutari 915 milyon dolara ulasan sürdürülebilirlik baglantili sendikasyon kredisi, yilin ikinci yarisinda gerçeklestirilen en yüksek tutarli sendikasyon kredisi islemi oldu.

Is Bankasi Uluslararasi Finans Kurumu (IFC), PROPARCO ve Green for Growth Fund (GGF) ile toplam 67 milyon dolar ve 75 milyon euro tutarinda bir kredi sözlesmesi imzaladi. Ayrica, 230 milyon dolar tutarinda sürdürülebilirlik baglantili hazine finansmani saglayan banka, sektör tarafindan yurt içinde TL cinsinden yapilan ilk yesil borçlanma araci ihraci olan 500 milyon TL tutarinda iki yil vadeli yesil tahvil ihraci gerçeklestirdi.

Bankanin 100. yilina özel projeler

Is Bankasi, 100. yili vesilesiyle birçok proje hayata geçiriyor. Istanbul Teknik Üniversitesi (ITÜ) ile birlikte basta Marmara Bölgesi olmak üzere ülkemizdeki aktif faylarin olusturdugu tehlike ve risklere dair bilimsel çalismalar yürütecek “ITÜ Türkiye Is Bankasi Marmara Aktif Fay Tehlike ve Risk Uygulama ve Arastirma Merkezi"ni (MATAM) kuran banka, Petrol Ofisi Grubu isbirligiyle çocuklarin deneyler yaparak temel bilimsel kavramlarla tanismalarini, bilim ve teknolojiye duyduklari ilgiyi ve merak duygularini artirmayi amaçlayan “Bilim Kusagi Atölyeleri” projesi baslatti. Projeyle, deprem bölgesinde ve diger illerde ilk ve orta ögretim seviyesindeki devlet okullarinda 2025 sonuna kadar 750 bin çocuga ulasilmasi hedefleniyor.

6 Subat deprem felaketlerine maruz kalan bölgedeki ögrencilerin egitimlerini sürdürmelerine katkida bulunabilmek amaciyla “Hatay Defne Türkiye Is Bankasi Lisesi” ve “Hatay Defne Türkiye Is Bankasi 100. Yil Anaokulu” insa edecek olan banka, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) resmi destekçisi olarak Paris 2024 Olimpiyatlarina katilacak basarili genç sporculara yol arkadasligi yapmaya devam ediyor.
Kaynak: İHA