Gittigi Kuyumcuda Cebindeki Sahte Bilezikle Orijinali Degistirdi

Diyarbakir’in Kayapinar ilçesinde iki gün önce bir kuyumcu dükkanina giden kadin, cebindeki sahte bilezikle altin bilezigi degistirmeye çalisti. O anlar güvenlik kamerasina yansidi.

Gittigi Kuyumcuda Cebindeki Sahte Bilezikle Orijinali Degistirdi
Olay, 11 Subat tarihinde merkez Kayapinar ilçesi Firat Mahallesi Kayapinar Caddesi’ndeki bir kuyumcuda meydana geldi. Bir müsteri, Yunus Deniz’in islettigi kuyumcu dükkanina girip cebinden 15 gram agirligindaki "ajda" bilezigi çikararak 10 gramlik bilezikle degistirip 5 grami TL olarak almak istedi. Bilezigi aldiktan sonra müsteri ürünü begenmedigini söyleyip Yunus Deniz’den degistirmesini istedi. Deniz, bilezigi degistirdikten sonra süpheli sahis cebindeki sahte bilezikle altin bilezigi degistirip ikinci kez degisim istedi.

Sahte bilezigi eline alip inceleyen Deniz, ürünün sahte oldugunu anlayip kadina bakti. Bu sirada müsteri, “Yanlislikla o bilezigi verdim” diyerek bilezigi Deniz’in elinden aldi.

Olay esnasinda neler yasadigini anlatan Deniz, “2 gün önce bir müsterimiz elinde 15 gramlik "ajda" bilezikle 10 gramlik bilezikle degistirmemi istedi. Kalan 5 gramin ödemesini de geri almak istedi. Gelen müsterimize ajda bilezigi degistirdikten sonra, ‘bunu begenmedim, farkli bir ajda bilezik istiyorum’ dedi.

Ricada bulununca tekrar degistirdim. Ikinci verdigim 10 gramlik bilezigi onaylayip 5 gramin ücretini istedi. Tekrar verdigim bilezigi degistirmek istedi. Bilezige bakmamla bilezigin sahte oldugunu fark ettim. Çünkü benim verdigim bilezik o degildi. Bilezige baktiktan sonra müsteriye bakinca direkt bana, ‘yanlislikla o bilezigi verdim’ dedi” ifadelerine yer verdi.

Kuyumcunun özellikle kalabalik oldugu anlarda daha dikkatli olmasina dikkat çeken Deniz, “Umarim kendisi bunu bilerek yapmamistir. Her zaman diyoruz; suizan degil, hüsnü zan edelim. Eger fark etmeyip o bilezigi degistirmis olsaydim belki de alip gidecekti. Burada durmak istedigimiz nokta; tüm kuyumculara uyaridir. Içerisi yogunken bu gibi olaylarla karsilasilabilir. Esnafimiz bu konuda biraz daha dikkatli olmalidir” diye konustu.

Kaynak: İHA