IYI Parti, Denizli'de De Belediye Baskan Adayini Milletvekilinden Seçti

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Denizli Büyüksehir Belediye Baskan Adayi olarak milletvekili Yasin Öztürk’ü açikladi. Öztürk, partisinden belediye baskan adayi olarak açiklanan 6. milletvekili oldu.

IYI Parti, Denizli'de De Belediye Baskan Adayini Milletvekilinden Seçti
IYI Parti Denizli Il Teskilati, 31 Mart Mahalli ve Idari Seçimleri’nde Denizli adaylarinin tanitimi için Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde aday tanitim toplantisi düzenledi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan zeybek gösterisi ile baslayan programa IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener de katildi.

Açilis konusmasini yapan IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Denizli Büyüksehir Belediye Baskan Adayi olarak Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ü açikladi.

Çok ayrintiya girmeyecegini ve nasil bir belediye baskanligi yapacagini Yasin Öztürk’ün anlatmasini istedigini ifade eden Aksener, 2028 seçimlerinde iktidar olabilmek için yerel seçimlerde belediye kazanmalari gerektigini vurguladi.

“Meselemiz Erdogan degil, sistemin degismesi”

Konusmasinda 2028 genel seçimlerini kazanma vurgusunda bulunan Aksener, bir partilinin “Parlamenter sisteme tekrar dönecek miyiz?” sorusuna, “Bizim bu yolculugumuzun gerekçesi o. Ben neden 2018’de el sikisayim, neden kendi basimiza gitmeyelim. 2019’de niçin bir baska partiye ’Gel beraber bir berber dükkani kuralim’ diyeyim de çirak çikalim. Istanbul ve Ankara’nin alinmasi, 2023 seçimlerinde bu ucube sistemin degistirilmesine yönelik önemli bir umuttu. Dolayisiyla IYI Parti olarak önce yerel seçimlerde, sonra 2028 seçimlerinde bu sistemi degistirecegimiz kaydiyla yolumuza devam ediyoruz. Allah’in izniyle seçimi kazanacagimiza inaniyorum. Ondan sonra hiç beklemeden çok hizli bir sekilde parlamenter demokrasiye geçis saglanacak. Burada kimse bizim düsmanimiz degil. Bu sistemin basina arkadaslarimdan birini de koysak bir sene sonra kafayi yer. Meselemiz Erdogan’in gitmesi, yerine bir baskasinin gelmesi degil, bu sistemin degismesidir” cevabini verdi.

IYI Parti 6. milletvekilini belediye baskan adayi ilan etti

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayligina Istanbul Milletvekili Mehmet Satuk Bugra Kavuncu, Izmir Büyüksehir Belediye Baskan Adayligina Izmir Milletvekili Ümit Özlale, Adana Büyüksehir Belediye Baskan Adayligina Adana Milletvekili Ayyüce Türkes Tas gösterildi. Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Adayligina Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoglu ve Balikesir Büyüksehir Belediye Baskan Adayligina ise Balikesir Milletvekili Turhan Özmez aday olarak gösterilen milletvekili oldu. IYI Parti’nin Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ise Genel Baskan Meral Aksener tarafindan Denizli Büyüksehir Belediye Baskan Adayi gösterildi. IYI Parti, 31 Mart seçimlerinde en fazla milletvekilini belediye baskan adayi gösteren parti oldu.

Denizlili hemsehrilerinin kendisini çok iyi tanidigini ifade eden IYI Parti Milletvekili ve Denizli Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Yasin Öztürk, “Bizde Denizli’mizin sorunlarini çok iyi biliyoruz. Yaparsa Yasin yapar dedirtecek kadar çaliskaniz, kararliyiz ve inançliyiz. Bu inanmisligin verdigi sorumlulukla milletimizden yetki istiyoruz. Denizli’miz 20 senedir ihmal edildi, var olan sorunlar yok sayilip göz ardi edildi. Ülkemizin önemli ihracat sehirlerinden biri olan Denizli, bu konuda hak ettigi destegi görmemistir” seklinde konustu.

IYI Parti’nin Denizli ilçelerinde adaylari ise Acipayam’da Mahir Altug, Babadag’da Ali Atli, Baklan’da Celal Tuyji, Bekilli’de Kemal Karaman, Beyagaç’ta Sevhan Demirel, Bozkurt’ta Zafer Kocaman, Buldan’da Mustafa Gülbay, Çameli’de Sezai Turhan, Çardak’ta Mehmet Çakmak, Çivril’de Ismail Çorbacioglu, Güney’de Alaattin Gümüs, Honaz’da Osman Çaybasi, Merkezefendi’de Fatih Coskun, Pamukkale’de Türkay Berberoglu, Sarayköy’de Ahmet Çelikak, Serinhisar’da Sükrü Averi, Tavas’ta Emin Bariner oldu. IYI Parti, Kale ve Çal ilçelerinde ise belediye baskanligi için aday açiklamadi.
Kaynak: İHA