CHP'lilerden Istanbul Il Baskanligi Önünde Protesto

Istanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Il Baskanligi önünde toplanan partililer, Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli’nin yeniden aday gösterilmesini isteyerek, ithal baskan istemediklerini söyledi. Partililer, “Turan Hançerli’nin tekrar atanmasini özellikle istiyoruz. Olmazsa Istanbul’un her yerini kaybederler” diyerek yönetime çagrida bulundu.

CHP'lilerden Istanbul Il Baskanligi Önünde Protesto
Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli’nin yeniden aday gösterilmesini isteyen CHP’liler, CHP Istanbul Il Baskanligi önünde bir araya gelerek parti yönetimine seslendi. Avcilar’da ithal baskan istemediklerini söyleyen partililer, Turan Hançerli’nin aday gösterilmemesi durumunda 31 Mart’taki yerel seçimlerde oy kullanmayacaklarini belirtti.



“Turan baskan olmadan Avcilar kazanilmaz”

Avcilar’da Turan Hançerli’nin aday olmasini istediklerini, ithal baskan istemediklerini söyleyen Aslan Uzun isimli partili, Turan Hançerli’nin Avcilar’da 40 yillik imar sorununu çözdügünü belirtti.

Uzun, "Kesinlikle Turan baskanimizi geri istiyoruz. Turan baskan olmadan Avcilar kazanilmaz, Avcilar olmadan Turan baskan olmaz" dedi.



“Engellileri temsil eden bir belediye baskanini içinde barindiramiyorsa CHP’de adalet de yoktur, vicdan da yoktur”

Türkiye Sakatlar Dernegi Genel Baskani Sükrü Boyraz ise, "CHP’nun Turan Hançerli hakkinda yanlis bir karar verirse ülkede yasayan 10,5 milyon engelliye karsi büyük bir saygisizlik yaptigini düsünüyoruz. Ülkemizde demokrasiyi, laikligi, hak hukuk, adaleti savunan CHP içinde ülke nüfusunun yüzde 13’ünü, engellileri temsil eden bir belediye baskanini içinde barindiramiyorsa bana göre CHP’de adalet de yoktur, vicdan da yoktur, engelliye hiçbir sekilde saygi duymadigini da göstermektedir” diye konustu.



“Turan Hançerli’nin tekrar atanmasini özellikle istiyoruz”

Turan Hançerli’nin kirmizi çizgileri oldugunu söyleyen bir baska partili de, “Turan Hançerli engelli olmasina ragmen engel tanimayan bir belediye baskani. Tokatlilarin, Çorumlularin, Kastamonulularin, herkesin gönlünde taht kurmus bir belediye baskani. Istanbul’u yeniden kazanmak istiyorsak Avcilar’da Turan Hançerli, Istanbul’da Ekrem Imamoglu demek istiyorsak Turan Hançerli’nin tekrar atanmasini özellikle istiyoruz. Eger bu olmaz, tam tersi olursa hiç kusura bakmasinlar CHP Il Baskanligi önünden sesleniyoruz. Hiç kusura bakmasinlar, Tokatlilardan bir tane oy alamazlar, Sancaktepe’yi, Küçükçekmece’yi ve Istanbul’un her yerini kaybederler. Bunu açik ve net bir sekilde söylüyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA