Zeytinburnu Halki, Hastane Istiyor

Zeytinburnu’nda kaçak binalarin yapildigi 20 parsellik alanda yapilan kentsel dönüsüm çalismalari sonrasi, bölge halki, konut yerine büyük bir hastanenin yapilmasini istedi.

Zeytinburnu Halki, Hastane Istiyor
Zeytinburnu Kazliçesme Mahallesinde 20 parsellik alanda bulunan kaçak, iskansiz binalarin kentsel dönüsüm kapsaminda yikim islemi basladi.

Yikilan alana bölge halki, büyük bir saglik kompleksinin yapilmasini istedi.

Bölgede yasayan Serap Eryigit, bölgenin tam tesekküllü bir hastaneye ihtiyaci oldugunu belirterek, “Burada oturan bir vatandasim. Zeytinburnu bölgesinde tam tesekküllü büyük bir hastanemiz yok. Benim sahsi fikrimi sorarsaniz Zeytinburnu’nda daha donanimli bir hastane olmasini isteriz. Pandemi döneminde Zeytinburnu’nda büyük bir hastane olmus olsaydi farkli yerlere yönlenmemis olurduk. Burada gitmemiz daha rahat olurdu. Zeytinburnu’nda büyük ve donanimli bir hastane olursa bizim için daha iyi olur” dedi.

“Burada oturuyorduk, tabut evlerdeydik”

Yikilan evlerin tabut evler oldugunu söyleyen Mehmet Elitas, “60 yildir Zeytinburnu’nda ikamet ediyorum. Burada oturuyorduk, tabut evlerdeydik. Bizi güvenli olan bir binaya tasidilar. Buranin ne yapilacagini bilmiyoruz. Zeytinburnu’nun tam tesekküllü bir hastaneye ihtiyaci var. Rehabilitasyon merkezine, dis hastanesine ihtiyaci var” seklinde konustu.

“Hastalar, hastalandiklari zaman iskence çekiyorlar”

Bölgede gazetecilik yapan Taylan Demirelli, “Zeytinburnu’nda saglik alani içerisinde kalan bu 20 parsel devlet hastanesi olsun mu diye anket yapsak yüksek oranda kazanir. Biz Samatya’yi kullaniyoruz. Samatya’ninda birçok bölümü tasindi. Insanlar gece rahatsizlandiklarinda zaman gidecekleri en yakin hastane uzak mesafede. 300 bin nüfuslu bir yerde yasiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Burasi kaçak yapilan binalar ile doluydu”

Yikilan yerde kaçak yapilarin oldugunu söyleyen Demirelli, “Belediye Baskanimiz Ömer Arisoy, sagolsun burasi kaçak yapilan binalar ile doluydu. Yani iskanli bir yer degildi. Parsel olarak saglik alani içerisinde kaliyordu. Insanlar tabut evlerde yasiyorlardi her an bir depremde burasi yikilacakti. Belediye Baskanimiz Ömer Arisoy, bu insanlari buradan tasiyarak çok güzel bir alan açti. Bu alana konut degil de saglik tesisi yapilmasi lazim. Buraya devlet hastanesi kurulmasini talep ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA