Kayseri'nin En Büyük Tesisi Açildi

Kocasinan Belediyesi tarafindan Ertugrulgazi Mahallesi’ne kazandirilan ve özelligiyle Kayseri’nin en büyügü olan Kocasinan Akademi sosyal tesisin açilisi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas’in katildigi törenle gerçeklestirildi. Baskan Çolakbayrakdar’in sosyal belediyecilik anlayisiyla çok önemli yatirimlar yaptigini ve projeleriyle öncülük ettigini belirten Bakan Mahinur Özdemir Göktas; "Kendileri Kocasinan ve Kayseri’ye kattigi degerlerle sosyal belediyecilik anlayisinin çok önemli örneklerini gerçeklestiriyor. Aile bireylerine sicak bir ortam sunan Kocasinan Akademi’nin mimari belediye baskanimiza çok tesekkür ediyorum" dedi.

Kayseri'nin En Büyük Tesisi Açildi
Kocasinan Belediye Baskani ve Baskan Adayi Ahmet Çolakbayrakdar’in ev sahipliginde Ertugrulgazi Mahallesi’nde düzenlenen açilis törenine; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Istanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayse Böhürler, Saban Çopuroglu, Dr. Murat Cahid Cingi, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, AK Parti Il Baskani Fatih Üzüm, sivil toplum kuruluslari, il müdürleri, oda baskanlari, meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluslarin temsilcileri, muhtarlar ve Kayserililer katildi.

Programin açilis konusmasini yapan Baskan Çolakbayrakdar, Türkiye’ye örnek bir ilçe olusturmak için gece-gündüz demeden çalistiklarini vurguladi. Kayseri’ye daha iyi bir sekilde hizmet edebilmenin gayreti içinde olduklarina dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar; "Kocasinan, yüzölçümü bakimindan merkezdeki en büyük ilçedir. Merkezde yapilasmasini tamamlamis imarli mahalleler ve imari yenilemeye ihtiyaci olan mahalleler, bir diger taraftan da zamaninda imarsiz bir hareketle bugünlere kadar gelmis gecekondu imarsiz yapilarin oldugu mahalleler var. Özellikle sükür Allah’a ilçe belediyesi olarak bizimki gibi kentsel dönüsüm yapan ikinci bir belediye Türkiye’de yok. Kentsel dönüsümü, kendi imkânlarimizla kendi ölçegimizde ve kendi belediyemizdeki personelle yapiyoruz. Bu noktada kentsel dönüsümle çehresi degisen Ertugrulgazi Mahalle’mize Kayseri’nin en büyük tesisini kazandirdik. Kendi öz kaynaklarimizla yatirim yapiyoruz. Kamuda en büyük asfalt plentimiz, Kayseri’de tek olan tas ocagimiz, freze aracimiz yani sira dünya standartlarinin kriteri olan kisi basi düsen yesil alani olarak ikiye katladik. Yani rutin belediyeciligi en iyi sekilde yapiyoruz ve sira disi farkli belediyecilik alaninda da örnek hizmet üretiyoruz" diye konustu.

Ilçeye toplam 41 tesis kazandirdigini belirten Baskan Çolakbayrakdar; "Kocasinan Akademi ile 7’den 70’e herkesin içerisinde kendine yer bulabildigi; spor etkinliklerinin yapildigi, kültürel faaliyetlerin yürütüldügü, sanatsal yeteneklerin gün yüzüne çiktigi, yeni becerilerin kazanildigi, egitim ve ögrenim programlarinin yürütüldügü, spor branslarinda sehrimize madalyalar kazandiran sporcularin da yetistigi genis bir yelpazede hizmet veriyoruz. Sosyal tesislerimiz hemserilerimizin bir araya gelerek dostluk baglarini pekistirdigi, nitelikli zaman geçirdikleri mekanlar haline geldi. Önceligimiz aile, çocuklar ve kadinlardir. Mahallelerimizi cazibe merkezi haline getiren tesislerimizin, her geçen gün sayisini artiriyoruz. Vatandaslarimizin tesislerimize olan yogun ilgisi ve memnuniyeti, bizleri yenilerini kazandirma konusunda tesvik ediyor. Bu çerçevede 41 adet sosyal tesisi ilçemize kazandirdik. Bugün burada Kayseri’mizin en büyük tesisi olan Kocasinan Akademi sosyal tesisinde her alanda hizmet verecegiz. Bu bölgede 100 bine yakin hemsehrim yasiyor. Bu tesis için 9 bin üzerinde ön kayit alinmistir. Tesisin kapasitesi 3 bine yakindir. 3 kati ön kayit alan tesisimiz demek ki dogru yatirim yapilmistir. Kocasinan Akademi, artik aile akademisidir” seklinde konustu.

Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç ise bölgeye yeni bir sosyal tesis daha kazandiracaklarinin müjdesini vererek; "Kocasinan’a 41 tesisten dolayi 41 kere masallah diyorum. Birçok alanda ilimizde devasa hizmetler yapilmaktadir. Bundan dolayi baskanimiza hizmetlerinden dolayi tesekkür ediyorum” dedi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da; “Önceligimiz, insana olan yatirimdir. Çocuklarimizin gelecekte daha güzel ortamlarda yasamasi için belediyelerimiz çok güzel örnekleri ortaya koyuyorlar. Hizmeti ayaga getirme anlayisi içerisinde ‘Insani yasat ki devlet yasasin’ felsefesi içerisinde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Elbirligiyle sehrimize nice hizmetler yapmaya devam edecegiz” diye konustu.

Açilista konusan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas ise bakanlik olarak aileyi güçlendirmeyi ve toplum refahini saglamaya yönelik çok yönlü çalismalar yürüttüklerini kaydederek; "Türkiye; milletimizin inanci ve çabasiyla 100 yillik hikayesinde her alanda yükselen bir deger haline geldi. Türkiye Yüzyili ise ülkemizin artik dünya çapinda büyük bir güç olacaginin isaretini veriyor. Hiç süphesiz cumhurbaskanimizin siyasi dehasi, saglam iradesi ve cesaretiyle büyük bir sahlanis yasadik. 20 yili askin sürede kadin erkek, genç yasli hep birlikte büyük bir emek sarf ettik. Çok sükür ki emeklerimizden güzel sonuçlar aliyoruz. Tek bir vatandasimizi geride birakmadan gelemeyene giden, alamayana veren, her zaman sefkatle halkini kucaklayan bir siyasi anlayis içinde milletimize hizmet ettigim için çok mutluyum. Devlet, millet el ele verdigimiz sürece çok daha büyük basarilara imza atacagima yürekten inaniyorum. Bakanlik olarak aileyi güçlendirmeyi ve toplum refahini saglamaya yönelik çok yönlü çalismalar yürütüyoruz. Bu çalismalarimizi yürütürken yerel yönetimlerimiz bizim en yakin yol arkadaslarimiz. Halkimizin ihtiyaçlarini dogru tespit etmek ve hizmetlerimizi degerlendirmek için belediyelerimizle her zaman temas halindeyiz. Sizlerin kiymetli görüsleri ve belediye baskanlarimizla istisarelerimiz sonucu yeni hizmet modelleri gelistiriyoruz. Bugün Kayseri sehrimizin en büyük sosyal tesisi olan Kocasinan Akademi’yi hep beraber açiyoruz. Belediyemizin sehrimize kattigi 41. sosyal tesisimiz Kayserili tüm hemsehrilerimizi, kadin erken, genç yasli, çoluk çocuk herkesi agirlamaya hazir. Kocasinan Akademi, Ertugrulgazi Mahallesinde iste, okulda, farkli nedenlerle birbirinden ayri kalmis aile üyelerini bir araya getiriyor. Aile baglarini güçlendiren, iletisimi pekistiren çok sicak bir ortam olusturuyor. Ayrica kadinlar için mesleki egitim kurslariyla çalisma hayatina katilabilecekleri imkan sagliyor. Tesisimizde annelere eslik eden çocuklarimiza özel gündüz bakim hizmeti ve aktivite alanlari da mevcut. Ayrica gençlerimizin sinav hazirliklarina destek veren ve ise girislerini kolaylastiran egitimler de veriliyor. Sosyal politikalarimizin birbirinden güzel yansimalari olan bu degerli hizmetlerin halkimiza ulasmasina öncülük eden Kocasinan Belediye Baskanimiz Ahmet Çolakbayrakdar Beyefendiye çok tesekkür ediyorum. Kendileri Kocasinan ve Kayseri’ye kattigi degerlerle sosyal belediyecilik anlayisinin çok önemli örneklerinden birini gerçeklestiriyor. Kadin kooperatifleri ve yöresel ürünlerin yetistirilmesi için özel destekler veriyor. Kayseri’de tarimi canlandiran tesvikleriyle gelecegimize de yatirim yapiyor. Baskanimizin 31 Mart yerel seçimleriyle baslayacak yeni dönemde de çalismalarini en güzel sekilde sürdürecegine inancimiz tam" dedi.



"Aile yapimizi her türlü riskten korumaya devam edecegiz"

"2024, yerel yönetimlerde de Türkiye Yüzyili’nin basladigi yil olacak. Bu dönem, belediyecilikte 30 yila ulasan tecrübemizle, gerçek belediyecilik anlayisini sürdürecegiz" diyen Bakan Göktas konusmasini söyle sürdürdü; "Güçlü sosyal belediyecilik anlayisimizla aile yapimizi her türlü riskten korumaya devam edecegiz. Bütün yönleriyle yasayan sehirler için hizmet vizyonumuzu sürekli gelistirecek, tüm toplumumuzun gücüne güç katacagiz. Çünkü biz büyümenin ve gelismenin her seyden önce yerelde basladigina inaniyoruz. Bu inançla halkimizin sesine kulak verecek, hep beraber hiç durmadan, yilmadan, yorulmadan yolumuza devam edecegiz. Bizi bu yolda yalniz birakmayan, destekleri ve dualariyla her zaman yanimizda olan milletimize sükranlarimi sunuyorum. Ayni zamanda ülkemizin kalkinma hizina önemli katkilar sunan tüm Kayserili ve Kocasinanli hemsehrilerimize en kalbi duygularimla tesekkür ediyorum. Sunu hatirlatmak istiyorum; biz de size çok yakiniz. Kayseri-Ankara yan yanayiz. Gerek Kocasinanli hemsehrilerimizin ihtiyaçlari gerekse Kayseri belediyelerimizin tüm çalismalari için sizlerle is birligine haziriz."

Konusmalarin ardindan dualar esliginde tesisin açilisi gerçeklestirildi.

Ardindan Baskan Çolakbayrakdar, protokole tesisi detayli bir sekilde gezdirmesiyle tören sona erdi.
Kaynak: İHA