Israil Ve Kudüs'teki Protestolarda Netanyahu'ya Tepkiler Sürüyor Açiklamasi 'Bu Basibos Basbakanin Nesi Var'

Israil’in baskenti Tel Aviv ve Kudüs’te düzenlenen esir protestolarinda Israil Basbakani Binyamin Netanyahu hükümetine tepkiler sürerken, Kudüs’te kalabaliga seslenen Israil Savunma Kuvvetleri Askeri Istihbarat Dairesi eski baskanlarindan Tümgeneral Amos Malka, "Bu çilgin hükümetin, bu basibos basbakanin nesi var?” ifadelerini kullandi.

Israil Ve Kudüs'teki Protestolarda Netanyahu'ya Tepkiler Sürüyor Açiklamasi 'Bu Basibos Basbakanin Nesi Var'
Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari devam ederken, esir yakinlarinin da ülkelerinde protesto gösterileri sürüyor. Gazze Seridi’nde esir tutulanlarin yakinlari ve onlara destek vermek isteyen binlerce kisi, Israil’in baskenti Tel Aviv’deki Habima Meydani’nda bir araya geldi. Mevcut hükümeti protesto eden binlerce Israilli, tüm rehinelerin birakilmasi ve derhal seçime gidilmesi çagrisinda bulundu. Hükümetin eylemlerini ve 7 Ekim olaylarina verdigi tepkiyi elestiren kalabalik, "Zaman onlari öldürüyor” pankartlari tasidi.

“Hükümet halkin güvenine sahip degil”

Kudüs’teki esir protestosunda konusma yapan eski Israil Savunma Kuvvetleri Askeri Istihbarat Dairesi Baskani Tümgeneral Amos Malka, Netanyahu’nun Israil’i kendi hayatta kalma savasina soktugunu belirterek, Netanyahu’yu, “sifir empati, sifir sorumluluk” sözleriyle elestirdi.

Malka, 7 Ekim olaylarinda Netanyahu’yu suçlu buldugunu vurgularken, “Bu çilgin hükümetin, bu basibos basbakanin nesi var?” ifadelerini kullandi.

Bu yili Israil’in geleceginin belli olacagi yil olarak tanimlayan Malka, "Bu tür zorluklarin üstesinden ancak ülkenin güvenine sahip bir hükümet gelebilir. Bu hükümet halkin güvenine sahip degil” sözleriyle bu yaz yeni seçimlerin yapilmasi çagrisinda bulundu.
Kaynak: İHA