Israil Ordusu, Gazze'de 6 Yasindaki Hind'i Kurtarmaya Giden Kizilay Ekibini Öldürdü

Filistin Kizilayi, 12 gün önce 6 yasindaki Hind Receb’i kurtarmak üzere yola çikan Kizilay ekibine ait ambulansin Israil ordusu tarafindan bombalanmis halde bulundugunu, 2 personelin öldürüldügünü açikladi. Hind ve ayni araçtaki 5 akrabasinin da cansiz bedenlerine ulasildi.

Israil Ordusu, Gazze'de 6 Yasindaki Hind'i Kurtarmaya Giden Kizilay Ekibini Öldürdü
Israil ordusu 7 Ekim’den bu yana Gazze Seridi’ne saldirilarini ayrim gözetmeksizin sürdürüyor. Gazze sehrinde 12 gün önce 6 yasindaki Hind Receb adli kiz çocugunu kurtarmak için yola çikan ve o günden bu yana kendilerinden haber alinmayan ambulans ekibinin akibeti belli oldu. Filistin Kizilayindan yapilan açiklamada, “Gazze sehrinin Tel el-Hawa mahallesinde 12 gün önce Hind Rajab için yürütülen kurtarma operasyonundan bu yana kayip olan Filistin Kizilayi ambulans ekibinden Yusuf Zeyno ve Ahmed Madhun’un öldürüldügü tespit edildi. Isgalciler (Israil askerleri), iki personel olay yerine vardiginda ambulansi kasten hedef aldilar. Ambulans, içinde mahsur kalan Hind’in yer aldigi aracin sadece birkaç metre uzaginda bulundu. Ambulansin çocugu kurtaracak yere ulasmasi için önceden yapilan koordinasyona ragmen isgal, kasitli olarak Filistin Kizilayi ambulans ekibini hedef aldi” ifadeleri kullanildi. Israil ordusunun 12 gün önce hedef aldigi bir araçta mahsur kalan 6 yasindaki Hind Receb ve 5 akrabasinin cansiz bedenlerine de bu sabah saatlerinde ulasildigi belirtildi.

Filistin Kizilayindan 30 Ocak’ta yapilan açiklamada, 29 Ocak’ta 15 yasindaki Leyan Hamade’nin Gazze’de ailesiyle birlikte bulundugu aracin Israil askerleri tarafindan hedef alinmasinin ardindan telefonla Kizilaya ulasarak yardim istedigi belirtilmisti. Leyan’in telefon görüsmesinin ardindan hayatini kaybettigi, daha sonra ayni telefonun arandigi ve 6 yasindaki Hind Receb ile iletisim kuruldugu aktarilmis, bölgeye Kizilay ekibi gönderildigi ifade edilmisti.
Kaynak: İHA