HDP Önündeki Evlat Mücadelesinde Gara Sehitleri Anildi

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan kandirilarak daga kaçirildigini iddia eden Diyarbakir anneleri, Gara Sehitlerini yil dönümünde andi.

HDP Önündeki Evlat Mücadelesinde Gara Sehitleri Anildi
Daga kaçirilan çocuklari için HDP il binasi önünde oturma eylemi yapan Diyarbakir anneleri, 10 Subat 2021’de Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde yer alan Gara’da terör örgütü PKK tarafindan alikonularak katledilen 13 Türk vatandasini andi.

HDP önündeki evlat mücadelesi bin 622 gündür araliksiz sürerken, evladini terörün pençesinden kurtaran Aysegül Biçer, anneler adina açiklama yapti.

PKK terör örgütünün 2021’de sehit annelerinin yüregine ates düsürdügünü söyleyerek, “Biz Diyarbakir anne ve babalari olarak bugün sehitlerimiz için bir araya geldik. 10 Subat 2021’de vahsice katledilen Gara sehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Bir kez daha diyoruz ki; sehitler ölmez vatan bölünmez. Hain ve alçak terör örgütü her zaman yaptigi gibi 10 Subat 2021’de de anne yüreklerine ates düsürdü. PKK terör örgütü bunu iyi bilsin ki Amerika ve Israil’in piyonlari oldugunu hepimiz çok iyi biliyoruz” dedi.



“PKK terörünü anneler bitirecek”

Diyarbakir annelerinin PKK terör örgütünü bitirecegini vurgulayan Biçer, “Biz Diyarbakir anne ve babalari olarak hemen hemen hepimizin Kürt oldugunu bir kez daha dile getiriyoruz. Kürtlerin savunucusu oldugunu söyleyen HDP, farkli isimle mecliste olabilir. Ama her zaman için hain ve alçak oldugunu defalarca gördük. Buradan bir kez daha onlari siddetle kinadigimizi dile getiriyoruz. Diyarbakir anne ve babalari olarak kararliligimizla sürdürdügümüz evlat nöbetimizi sonuna kadar devam ettirecegiz. Biz bu nöbete basladigimiz günden beri PKK’da hizli çöküs basladi.

Bu çaba sayesinde ben de dahil olmak üzere 49 annemiz evladina kavustu. Evladina kavusan hiçbir anne ve baba burayi terk etmedi. Çünkü bizim davamiz terörle mücadeledir. Sonuna kadar da terörle mücadelemizi sürdürecegiz. Bir kez daha diyoruz ki PKK terörünü anneler bitirecek” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA