ABD Saldirilarinda 17 Husi Mensubu Öldü

Yemen’deki Iran destekli Husiler, ABD saldirilarinda toplam 17 Husi mensubunun öldürüldügünü duyurdu.

Yemen’deki Iran destekli Husiler ve ABD ile Ingiltere güçleri arasindaki çatismalar devam ediyor. Husiler tarafindan yapilan açiklamada, ABD saldirilarinda toplam 17 Husi mensubunun öldügü bildirildi.

Açiklamada, ABD ve Ingiltere isbirliginde gerçeklestirilen operasyonlarda ölen Husi mensuplari için baskent Sana’da bugün cenaze töreni gerçeklestirildigi aktarildi.

Husiler, Gazze’deki saldirilar sona erene kadar Israil’e giden ve Israil ile baglantili tüm gemileri hedef alacaklarini açiklamisti. Husilerin 19 Kasim’dan bu yana Kizildeniz’deki saldirilarindan küresel tedarik zinciri olumsuz etkilenmisti. ABD ise ticari ve savas gemilerine yönelik saldirilara karsilik defalarca Husilere ait askeri noktalara hava saldirisi düzenlemisti. Geçtigimiz hafta da Husiler, ABD ve Ingiliz gemilerine Kizildeniz’de füze firlatildigini duyurmus, ardindan da ABD Merkez Kuvvetler Komutanligi (CENTCOM), Yemen’deki Husilerin Kizildeniz ve Aden Körfezi’nden geçen 2 gemiye 6 gemisavar balistik füze atesledigini, bir gemide hasar meydana geldigini bildirmisti.
Kaynak: İHA