Adiyaman Iddialara Sert Tepki, 'Önce Ismini Sonra Türkçeyi Ögren'

Muslu Belediye Baskani Sabahattin Adiyaman yerel bir haber sitesinde çikan iddialar ile ilgili çok sert konustu.

Muslu Belediye Baskani Sabahattin Adiyaman, yerel bir haber sitesinde hakkinda çikan “Kendi yerine aday olarak gösterdigi CHP Muslu Belediye Baskan adayi Firat Kabadayi’yi desteklemekten vazgeçtigi yönündeki iddialara çok agir bir sekilde cevap verdi. Adiyaman söyle dedi:

“Neyin nesi, kimlerin sesi oldugu belli olmayan bir müptezel eline verilen metni okumadan arastirmadan roman yazarligina soyunmus. Bozuk Türkçesi ve muhtemelen kisa bir zaman önce kafasina yedigi yumruklarin da etkisi ile gece rüyasinda gördüklerini sabahleyin sütunlarina tasimis. Saçma sapan yorumlara takilmiyorum ama güzelim Türkçemizin böyle müptezeller tarafindan katledilmesine gerçekten kahroluyorum. Eminim ki Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de canim Türkçe’mizin katledilisi karsisinda kemikleri sizliyordur. Adam aklinca belediye baskan adayini elestiriyor ama daha elestirdigi kisinin ismini ve soy ismini bile bilmiyor. Tanimadigi bilmedigi bir kisi hakkinda da dogru olmayan tezviratlar üretiyor. Neymis Firat Kabadayi ile aramiz açilmis ve ben onu desteklemekten vazgeçmisim. Ne diyeyim ki Allah akil fikir versin. Iste adam her eline verileni alinca maalesef böyle oluyor. Önce eline verilen metni bir oku. Arastir. Sonra da dogru bir lisan ile dogrulari yaz.”

“15 yildir biriz. Firat benim kardesimdir”

Firat Kabadayi ile 15 yillik hukuklarinin oldugunun altini çizen Adiyaman, “15 yillik görev süre m içerisinde imza attigimiz her projede Firat kardesim hep yanimdaydi. Bugüne kadar Muslu gibi küçücük bir beldede hayata geçirdigimiz mega projeler ortadadir. Degerli Muslu halki her seyin en iyisini bilmektedir. Dolayisi ile bizim kimseye ekstradan bir sey anlatmamiza gerek yoktur. Dün oldugu gibi bugünde yarinda her zaman Firat Kardesimin sonuna kadar yanindayim. Firat kardesim benden almis oldugu hizmet bayragini benden de yukarilara tasiyacak kisilik ve donanima sahip bir kardesimizdir” dedi.

Kaynak: İHA