Tepebasi'ndan 2023'Te 83 Bin Metrekare Asfalt

Tepebasi Belediyesi ekipleri 2023 yilinda 18 bin 28 ton yama asfalt, 83 bin 750 metrekare asfalt yol, 63 bin 18 metrekare de parke tas yol çalismasina imza atarken, Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç, "Ilçemizde emegimizin olmadigi, terimizin akmadigi mahallemiz yoktur. Kirsaldan merkeze, herkes için kaliteli hizmet üretmenin mutlulugunu yasiyoruz” dedi.

Tepebasi'ndan 2023'Te 83 Bin Metrekare Asfalt
Tepebasi Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü, Tepebasi’nin fiziki sartlarini daha iyi hale getirmek için 2023 yilinda da çalismalarini araliksiz sürdürdü.

Fen Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler, yil boyunca birçok merkez ve kirsal mahallede es zamanli olarak yol ve kaldirim çalismasi gerçeklestirdi. Çalismalar çerçevesinde 2023 boyunca yama asfalti yapimi için kullanilan asfalt miktari 18 bin 28 tona ulasti. Var olan tasit yollarinin iyilestirilmesi kapsaminda 24 bin 401 metrekare kilit tas onarimi, 11 bin 125 metrekare altigen parke tas onarimi yapildi. Ayrica asfalt yol kaplama miktari da 83 bin 750 metrekareye, parke tas ile yol kaplamasi da 63 bin 18 metrekareye ulasti. Yaya ulasim kalitesini artirmak amaciyla kaldirimlarda 2023 yilinda gerçeklestirilen çalismalar kapsaminda ise 16 bin 33 metre bordür dösenirken, 31 bin 635 metrekare de parke tas-desen asfalt ile kaldirim yapildi.

Belediye ekipleri, yil boyunca 29 bin 536 metrelik de bordür onarimi gerçeklestirdi.

“Çamurlu ve tozlu bir ilçeden bugünlere geldik”

Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç da ilçedeki belediye hizmetlerinin merkezden kirsala kaliteli sekilde ulastirildigina vurgu yapti. Baskan Ataç, “Tepebasi’nin adini, görev yaptigim süre zarfinda hep örnek, ilk niteligi tasiyan çalisma ve projeler ile Türkiye’ye, dünyaya duyurmayi basardik. Vatandaslarimiz da hatirlayacaklardir, altyapisi sorunlu, çamur ve toz sorunu olan mütevazi bir Tepebasi’ndan, Avrupali konuklarin dahi kentimize gipta ile baktiklari bugünlere ulastik. Bu ilçede 1999’da spor sahasi bile yoktu. ‘Tepebasi’ ismi simdilerde ise hayata geçirdigi örnek projeleri, dünyayi takip eden vizyonu, tarim üreticilerinden ev hanimlarina, gençlerden engelli bireylere, çocuklardan emekli vatandaslarina kadar herkesi kapsayan âdil projeleri ile aniliyor. Tüm bunlar sosyal hayatin 7-24 devam ettigi bir ilçede gerçeklesince, toplumun her kesimini gözeten onlarca projenin faaliyete geçirilmesi ile ‘Hayat Tepebasi’nda’ slogani anlam kazanmis oldu. Tüm bunlarin yani sira rutin belediyecilik çalismalarimizi da basari ile sürdürüyoruz. 2023 yili da ilçemizin fiziki sartlarini daha iyi noktalara tasimak adina verimli bir yildi. Ilçemizde emegimizin olmadigi, terimizin akmadigi mahallemiz yoktur. Kirsaldan merkeze, herkes için kaliteli hizmet üretmenin mutlulugunu yasiyoruz. Bunda emegi geçen tüm çalisma arkadaslarima da tesekkür ediyorum. Ayrica mahallelerindeki çalismalar sirasinda anlayis gösteren, bizlere destek olan hemsehrilerime de saygi ve sevgilerimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA