Antalya'da Siddetli Firtina Ve Yagmur Hayati Durma Noktasina Getirdi

Meteorolojinin kuvvetli yagis ve firtina nedeniyle ’sari’ kodlu uyarida bulundugu turizm sehri Antalya’da, firtina ve saganak yagmur hayati durma noktasin getirdi. Siddetli yagmur dolayisiyla yollar göle dönerken, ilerlemek isteyen vatandaslar zor anlar yasadi. Bir evin çatisi yola uçarken, balikçi pazarinda ise bir anda bastiran yagmur karsisinda esnaf zor anlar yasadi.

Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlügü, Antalya’yi siddetli yagmur ve firtinaya karsi ‘sari’ kodlu uyarmisti. Uyarida rüzgarin güney ve güneybati yönlerden kuvvetli ve kisa süreli firtina (50-80 kilometre/saat) seklinde esmesi beklendiginden ulasimda aksamalar, çati uçmasi, soba ve dogal gaz kaynakli zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi istendi. Diger taraftan sehir merkezi ve ilçelerinde kuvvetli saganak ve gök gürültülü saganak yagis beklendiginden sel, su baskini, yildirim, yerel dolu yagisi, kiyi kesimlerde hortum riski, yagis aninda kuvvetli rüzgar ve firtina, ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli olunmasi konusunda uyari yapildi.

Firtina ve yagmur etkisini gösterdi

Yapilan uyarilarin ardindan beklenen firtina ve saganak yagmur ögle saatlerinde etkisini göstermeye basladi.

Kaleiçi yat limaninda bagli tekneler firtina nedeniyle sallandigi görüldü.

Yat limanini dalgalardan koruyan dalgakiran ise fotograf ve özçekim yapmak isteyenlerin ugrak yeri oldu. Saganak yagmur ise hayati durma noktasina getirdi. Yagmur dolayisi ile yollar adeta göle döndü. Birçok vatandas yolda ilerlemekte zorlandi. Bir çocugun göle dönen yolda beline kadar çikan suda ilerlemeye çalismasi ise cep telefonu kamerasina yansidi. Sosyal medyada paylasilan görüntüler çok sayida kisi tarafindan izlendi.

Çati yola uçtu, esnaf hazirliksiz yakalandi

Saganak yagmur dolayisiyla denizin kiyi kesimlerinin renk degistirdigi görüldü.

Altinova Mahallesi’nde bir evin çatisi ise yola uçtu. Balikçi pazarinda bir anda bastiran yagmur karsisinda esnaf zor anlar yasadi. Antalya Valiliginden yapilan açiklamada firtinanin pazartesi günü gece ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklendigi ifade edildi.

Gezmek için disari çikan Deniz Ates, "Aslinda Antalya’nin havasi belli olmuyor, bir gün yagmur var bir gün ise günes. Biz sehrimizi her haliyle seviyoruz. Bugün çok dalga var, güzel bir an oldu" dedi.

Kaynak: İHA