Büyüksehir Kirsal Yollarda 2 Ben 147 Km Çalisma Yapti

13 ilçesi 569 mahallesi olan Mugla’da Büyüksehir Belediyesi yol çalismalarina devam ediyor. Sorumluluk alaninda 2 bin 346 km yol bulunan Büyüksehir Belediyesi bu yollarin tamaminda sicak asfalt, birinci ve ikinci kat asfalt çalismasi olarak 3 bin 361 km yol çalismasi yapti.

Kirsal yol agi olarak 2 bin 147 km yoldan sorumlu olan Büyüksehir Belediyesi bu yollarin tamamini yeniledi. Tüm köy ve mahalleleri modern ve güvenli yollarla birbirine baglayan Büyüksehir Belediyesi 2014-2023 yillari arasinda yol çalismalarina 998 Milyon 806 Bin TL harcadi.

Mugla’nin 13 ilçesinde Büyüksehir Belediyesi sorumluluk alanindaki 2 bin 346 kilometre yolda Bin 113 km 1. kat sathi, Bin 793 km 2. kat sathi, 278,77 km bitümlü sicak karisim ve 76 km’de parke çalismasi olmak üzere toplam 3 bin 256 km yol çalismasi yapti. Büyüksehir Belediyesi sorumluluk alanindaki 2 bin 147 km kirsal yol ve 198,5 km sehiriçi yollarda çalismalarini yüzde 98,76 tamamladi.

Baskan Gürün; “Kirsal ve kiyisal Mugla’yi güvenli yollarla birbirine bagladik”

Vatandaslarin güvenli ve modern yollarda seyahat etmesi, sevdiklerine ulasmasi için Mugla’da sorumluluk alanindaki tüm yollarda çalisma yaptiklarini söyleyen Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün Mugla’yi kirsal ve kiyisal olarak modern yollarla birbirine bagladiklarini belirtti.

Baskan Gürün; “Tarim, turizm ve kültür kenti olan Mugla’mizda yasayan ve sehrimizi ziyaret eden vatandaslarimizin için güvenli ve modern yollar yapiyoruz. Mugla’da nüfusumuzun yüzde 55’i kirsalda yasiyor. Büyüksehir Belediyesi olarak sorumluluk alanimizdaki yollarin büyük bölümünü kirsal yollar olusturuyor. 569 mahalle ve köyü olan Mugla’mizda Bodrum’dan Seydikemer’e kirsal yollarimizda 2014 yilindan itibaren yol çalismalari yaparak vatandaslarimizin ulasimini kolaylastirdik. Essiz bir cografyaya sahip olan Mugla’mizin keyfini çikaran vatandaslarimizin güvenli ve modern yollarla istedikleri yerlere, sevdiklerine ulasmasini sagliyor, bizlerde bu sehre hizmet etmenin gururunu yasiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA