Mossad Ajanlariyla Ilgili Yeni Detaylar Ortaya Çikti

Israil gizli servisi Mossad’a çalistiklari gerekçesi ile MIT ve emniyet unsurlari tarafindan çökertilen casus agindaki 34 süphelinin sorgusu TEM Sube’de sürerken, sorusturmayla ilgili yeni ayrintilar da gün yüzüne çikmaya devam ediyor. Çesitli yas grubundaki sabotaj ekibinin, Israil dis istihbarat servisinin Tel Aviv’deki Hamas masasina bakan birim tarafindan yönetilip yönlendirildigi ortaya çikti.

Milli Istihbarat Teskilati Baskanligi (MIT) ve Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne bagli Istihbarat Sube ekiplerince, Türkiye’de ikamet eden Filistinli ve Israilli aileler ile aktivistler basta olmak üzere yabanci uyruklulara yönelik Israil Dis Istihbarat Servisi Mossad adina "uluslararasi casusluk" faaliyeti yapan 46 kisi tespit edilmis, ajan agina mensup 34 süpheli 2 Ocak Sali günü Istanbul merkezli 8 ilde yapilan operasyonda yakalanmisti.

Uzman ekipler sorguluyor

Istanbul Terörle Mücadele Subesinde sorgulari devam eden süpheliler ile ilgili yeni ayrintilara ulasildi. Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör ve Örgütlü Suçlar Sorusturma Bürosunun yürüttügü sorusturma kapsaminda polisteki ifade islemleri süren casusluk süphelileri, TEM Subede Arapça dilini lehçe farkliliklari ile kullanabilen kalabalik uzman ekiplerce gerçeklestiriliyor.

Ebu Fadi iddiasi

MIT Baskanligi ve Istihbarat Sube Müdürlügünce yapilan çalismada, Türkiye’de insani mülahazalarla ikamet eden yabanci uyruklu kisilere yönelik Mossad adina kesif, takip, darp ve adam kaçirma gibi isler yapmayi amaçlayan zanlilarin, Israil dis istihbarat servisinin Tel Aviv’deki Hamas masasina bakan birimi tarafindan yönetilip yönlendirildigi ögrenildi. Mossad’in içinde olusturulan Hamas biriminde görevli istihbarat görevlilerince kullanilan ve birbirinden bagimsiz yüksek miktarlarda para aldiklari anlasilan Arap asilli süphelilerden bazilarinin, ‘Ebu Fadi’ künyesiyle bilinen ve halihazirda Sirbistan’da sürgün yasayan Muhammed Yusuf Dahlan’a yakin isimler olduklari iddia ediliyor. Sorgudaki kisilerin, savas sonrasi Gazze’nin yönetimi için adi geçen Dahlan’a ne kadar yakin olduklari ise henüz bilinmiyor. Sürgündeki Dahlan, Türkiye’de 15 Temmuz’daki darbe girisiminden sonra adi çokça duyulan bir isimdi.

Gölge savaslarinda Nekropol Operasyonu

Istanbul Terörle Mücadele Sube Müdürlügünün faaliyetleri kapsaminda MIT Baskanligi ve Istihbarat Sube Müdürlügünce yapilan çalismada, Israil gizli servisi Mossad’in, Türkiye’de insani gerekçelerle yasayan yabanci uyruklu kisilere yönelik takip, kesif, darp ve adam kaçirma gibi isler yapmayi amaçladigi yönünde bilgiler elde edilmisti.

Devsirdigi sabotaj ekibindeki zanlilarla sosyal medya üzerinden irtibat kuran Mossad yetkililerinin, bazi kisilerin bilgilerine ulastigi da ortaya çikarilmisti.

Söz konusu faaliyetlerin "uluslararasi casusluk" kapsaminda olabileceginin degerlendirilmesi üzerine 46 süphelinin yakalanmasina yönelik harekete geçen emniyet güçleri, 2 Ocak’ta Istanbul’da 15 ilçe ile Ankara, Kocaeli, Hatay, İçel, Izmir, Van ve Diyarbakir’da belirlenen 57 adrese düzenlenen es zamanli operasyonda 34 süpheliyi yakalamisti.

Adreslerde yapilan aramalarda 143 bin 830 avro, 23 bin 680 dolar, muhtelif miktarda farkli ülkelere ait nakit para, ruhsatsiz tabanca ve çok sayida fisek ile dijital materyale el konulmustu.
Kaynak: İHA