Balikesir'de Deve Güresini Binlerce Kisi Izledi

Burhaniye’de belediyenin düzenledigi 19. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyagi Hasat Festivali çerçevesinde yapilan deve güreslerinde büyük heyecan yasandi. 230 devenin arenaya çiktigi güresleri binlerce kisi izledi.

Balikesir'de Deve Güresini Binlerce Kisi Izledi
Burhaniye Güres Arenasi’nda düzenlenen güreslerde büyük heyecan yasandi. Görevliler bazi develeri ayirmakta zorlanirken, kupa güreslerinde dereceye giren develerin sahiplerine kupalari verildi.

Günesli bir havada yapilan güreslerde davul ve klarnetler çaldi. Güresleri, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz ile IYI Parti milletvekili ve Balikesir Belediye Baskan adayi Turhan Çömez ile CHP Balikesir Belediye Baskan adayi Ahmet Akin ile çok sayida siyasetçi ve bürokratla güres severler izledi. Güreslerde büyük heyecan yasanirken, iki devenin taraftarlari arasinda çikan tartisma araya girenler tarafindan önlendi. Daha sonra iki deve sahibi baristirildi. Kupa takdim töreninde konusan Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler, bütün konuklara hos geldiniz derken, güreslere ilginin çok fazla oldugunu söyledi.

Baskan Deveciler, “Bugün hava çok güzel. Burhaniye’ye ye yakisir güresler oluyor. Geçen yil yapilan deve güresleri Türkiye’nin en iyi deve güresi seçilmistir. Bunun için bir Burhaniyeli olarak Belediye baskani olarak onur duyuyorum. Bugün de çok güzel güresler oluyor. Herkese tesekkür ediyorum. Güreslerimiz devam edecek” dedi.

Burhaniye Deveciler Dernegi Baskani Sadik Varol, “Bu sene 19. güresimizi yapiyoruz. 8 aydir bu gürese hazirlaniyoruz. Çok büyük hamleler yaptik. Onun için de bugün çok seyirci geldi. Güresler çok güzel gidiyor. Katilan herkese çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Belediye Meclis Üyesi Tarik Erdil ise, “Güresler dünde yapildi. Bugün ikinci etap güresler oluyor. Bu gün kupa güresleri oluyor. Hava da çok güzel. Bu gün binlerce seyircimiz var. Antalya’dan Çanakkale kadar misafirimiz var. Çok güzel güresler oluyor. Bütün deve sahiplerine tesekkür ediyorum. Iyi bir ev sahipligi yapmaya çalistik. Kusurumuz varsa af ola” diye konustu.

Kaynak: İHA