Bartin'da Kar, Yagmur Ve Firtina Bir Arada

Bartin’da günlerdir süren saganak yagis sehir merkezinde bugün de devam ederken, yüksek kesimlerde ise kar yagisi etkili oldu. Yagmur nedeniyle irmaklarin dolup tastigi Bartin’da kar nedeniyle ise 14 köy yolu ulasima kapandi. Firtina ve dalgalar nedeniyle de gemiler Bartin açiklarina demir atarken, dalga boyu 5 metreye ulasti.

Bartin'da Kar, Yagmur Ve Firtina Bir Arada
Bartin’da günlerdir yagan yagmur, bugün de etkisini sürdürdü. Sehir merkezinde bugün de devam eden yagis ve su birikintileri nedeniyle yaya ve araç sürücüleri zor anlar yasarken, Bartin Irmagi’nin ise su seviyesi yükseldi. Yali bölgesinden geçen kolu tasma noktasina gelen irmagin Çaglayan piknik alaninin önünden geçen kolu ise tasarak, yolun bir kismini su altinda birakti. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan sis nedeniyle ise zaman zaman görüs mesafesi 10 metrenin altina düstü.

Sehrin yüksek kesimlerinde saganak yagis yerini bu sabah kara birakti. Kar nedeniyle 14 köy yolu ulasima kapanirken, 3 köyde ise elektrik kesintileri yasandi. Yüksek kesimlerde kalinligi 40 santimetreyi bulan kar nedeniyle Bartin-Amasra, Bartin-Karabük ve Bartin-Zonguldak karayollarinda ulasim güçlükle saglandi. Karla mücadele ekipleri alarma geçerek, kar küreme ve tuzlama çalismasi baslatti. Elektrik kesintileri nedeniyle harekete geçen Baskent Elektrik Dagitim A.S, ekipleri, kar, soguk ve zorlu çalisma sartlarina ragmen kopan telleri onararak, arizalara müdahale etti. Kar nedeniyle beyaz örtüyle kaplanan köyler, sis ile birlikte kartpostallik görüntüler olusturdu.

Öte yandan Bartin’in Karadeniz sahillerinde sis ve firtina etkili oldu. Siddetli firtina ve dev dalgalar nedeniyle yük gemileri motorlarini durdurarak, açiklara demir atti. Sahillerdeki kayalik alanlara çarpan dalgalarin boyu ise 5 metreye ulasti.
Kaynak: İHA