Turgutlu'nun Yeni Ve Modern Pazar Yeri Cuma Pazari Kapilarini Açti

Turgutlu Belediyesinin öz kaynaklariyla kente kazandirdigi yeni ve modern Cuma Pazari faaliyetlerine basladi. Yeni yerindeki ilk gününde pazarci esnafini yalniz birakmayan Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, “Herkesin söyledigi gibi bölgenin en güzel pazar yerini kurmanin hakli gururu ve mutluluguyla buradayim” dedi.

Turgutlu'nun Yeni Ve Modern Pazar Yeri Cuma Pazari Kapilarini Açti
Turgutlu Belediyesinin 55 milyon TL’den fazla yatirimla yapimini tamamladigi ve geçtigimiz haftalarda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Özgür Özel’in katilimiyla açilisi yapilan Cuma Pazari kapilarini açti. 130 araçlik kapali, 50 araçlik açik otopark, 19 adet kapali dükkan, 183 tezgah, 1 büfe, 1 zabita noktasinin yer aldigi Cuma Pazari sayesinde pazarci esnafinin ve vatandaslarin uzun yillar boyunca yasadiklari zorluklar ve magduriyetler sona ermis oldu.

Manisa Büyüksehir Belediyesinden iki ayri seferde toplam 2 milyon 204 bin TL ödenerek geri alinan alan üzerinde 9 ayda insa edilen projenin her asamasini titizlikle takip eden Baskan Çetin Akin, faaliyete basladigi ilk gününde Cuma Pazari’ni ziyaret etti. Tezgahlari tek tek dolasan Baskan Akin, yeni yerinde hizmete baslayan pazarci esnafina hayirli isler dileklerini de iletti.

“Baskan Çetin Akin sayesinde Ege Bölgesi’nin en güzel pazar yerine kavustuk”

Cuma Pazari’nin Turgutlu için büyük bir proje oldugunu belirten esnaf ve vatandaslar ise uzun yillardir bugün için beklediklerini, Baskan Çetin Akin sayesinde Ege Bölgesi’nin en güzel pazar yerine kavusmaktan büyük mutluluk duyduklarini söyleyerek Baskan Akin’a ve ekibine tesekkür etti.

Cuma Pazari’ni ziyaret ederek esnaf ve vatandaslarla bulusan Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, “Cuma Pazari Turgutlu’nun kanayan yarasiydi. Burada esnafimiz ve vatandasimiz yazin sicaktan, kisin yagmurdan ve çamurdan alisveris yapmaktan gerçekten yorulmuslardi. Turgutlu’muza da yakismiyordu. Burasi biliyorsunuz çok sikintili bir alanimizdi, çöplük alani gibi kullanilan bir yerdi. Biz seçim öncesi bir söz vermistik. Esnafimiza ve halkimiza çok güzel bir pazar yeri kazandiracagimizin sözünü vermistik. Bunu bir tik öteye götürdük. Altinda 130 araçlik kapali otoparki, 50 araçlik açik otoparki toplamda 180 araçlik otoparki olan ve herkesin söyledigi gibi bölgenin en güzel pazar yerini kurmanin hakli gururu ve mutluluguyla buradayim. Biz güzeli seven insanlariz. Bizim yaptigimiz isler güzel, iyi, kaliteli ve hizli olmak zorunda. Bu projede teknik ekibimin, belediye baskan yardimcilarimizin, meclis üyelerimizin, temizlik isçilerimizden tutun bütün personelimizin emegi var. Oda baskanlarimizin, muhtarlarimizin emegi var. Gerçekten bizim önümüzü açtilar. Bizde sonuç olarak böyle güzel bir eseri Turgutlu’ya kazandirdik. Müteahhit firmamizda bize hiçbir sikinti olusturmadi, 8 ay gibi kisa bir sürede Türkiye’nin en hizli biten projesine daha imza attik. Cuma Pazari’miz hayirli ve ugurlu olsun. Allah bol müsteriler versin” ifadelerini kullandi.

“Bana oy veren hiçbir hemsehrimizin yüzünü yere egdirmedim”

Baskan Çetin Akin 31 Mart 2024’te yapilacak yerel seçimlere yönelik mesajlarini da su sözlerle paylasti: “Bundan sonraki süreçte de azmimiz ve kararliligimizla Turgutlu’da bir bes yil daha sizlerden görev bekliyorum. Bir bes yil daha istiyorum. Bu bes yilin sonunda göreceksiniz ki Turgutlu hak ettigi ve ihtiyaci olan bütün hizmetleri bizim araciligimizla alacak. Bana oy veren hiçbir hemsehrimizin yüzünü yere egdirmedim. Onun gururuyla buradayim. Hepinizden bir sey daha istiyorum. Manisa Büyüksehir Belediye Baskan Adayimiz Ferdi Zeyrek bizim gibi dürüst, namuslu, seffaf belediyecilik yapacak bir kardesimiz. Destek verin, el ele Manisa Büyüksehiri Ferdi Zeyrek’e, Turgutlu’da Çetin Akin ve meclisine oy istiyorum. Bütün Turgutlu halkindan daha güzel hizmetler yapmak için oy istiyorum. Gördünüz yaptigimiz isleri. Cumartesi Pazari için söz istemistiniz; artik tapusu bizde sözümdür, yapacagiz. Bundan sonra da daha çok çalisarak bana destek veren hiç kimseyi yüzünü yere egdirmeden Turgutlu’ya hizmet etmek istiyorum. Bu hizmetleri yaparken tüyü bitmemis yetimin hakkini kimseye yedirmedim, yemem de.”

Manavlar ve Sebzeciler Odasi Baskani Necati Gürkivrak, “Yazin sicakta kisin sogukta magdur oldugumuz, yagmur yagdiginda açamadigimiz, rüzgar oldugunda semsiyelerin uçtugu halkin pazar yerine gelemedigi bir yerdi. Bizi böyle bir çileden böyle bir dertten kurtardigi ve bu bölgenin de en güzel pazar yerini yaptigi için basta Çetin Akin Baskanimiz olmak üzere emegi geçen herkese tüm pazarci esnafimiz adina tesekkür ediyorum” dedi.

Cuma Pazari ziyaretine Baskan Çetin Akin’in esi ve kizi, Cumhuriyet Halk Partisi Turgutlu Ilçe Baskani ve yönetim kurulu, Turgutlu Belediyesi Baskan Yardimcilari, meclis üyeleri, daire müdürleri, Cumhuriyet Halk Partisi Kadin ve Gençlik Kollari Baskanlari, oda baskanlari, muhtarlar, proje müteahhitleri katildi.

Kaynak: İHA